ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα επικροτήσει τους 151 η αγορά;

09:10 - 17 Ιαν 2019 | Αναλύσεις
Θα επικροτήσει τους 151 η αγορά;
Ύστερα από δύο πτωτικές συνεδριάσεις και μια σταθεροποιητική χθες, σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο καλείται να «μιλήσει» μετά τη χθεσινή ψηφοφορία και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που όπως και να ‘χει δίνει μια ανάσα – έστω προσωρινής – σταθερότητας.

Από την εικόνα της αγοράς θα φανούν πολλά. Από το αν θα υπάρξει αντίδραση, από την ενδεχόμενη δυναμική της αντίδρασης, από τα ποιοτικά στοιχεία που τυχόν έχει ή από το αν θα είναι μια αντίδραση καθαρά… αντανακλαστικού χαρακτήρα, αποκλειστικά λόγω trading...

 

Μολονότι μια πολιτική αλλαγή μέσω εκλογών θα ήταν εποικοδομητική για την αγορά, την οικονομία και τις επιχειρήσεις, όπως οι περισσότεροι εγχώριοι και διεθνείς αναλυτές συμφωνούν, ώστε να εφαρμοστούν πολιτικές φιλικές προς τις επενδύσεις και τον ορθολογισμό, η αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών και το ευρύτερο τοξικό περιβάλλον, κάθε άλλο παρά θετικά συνέδραμε.

 

Τις τελευταίες ημέρες, έγινε σαφές πως σ’ αυτή τη συγκυρία της αβεβαιότητας, της φθοράς και της… τοξικότητας των τακτικισμών, κανένα χαρτοφυλάκιο δεν προβαίνει σε ενεργητικού τύπου πρωτοβουλίες και αύξηση ρίσκου.

 

Αντιθέτως, υπήρξαν νέες ρευστοποιήσεις κυρίως στις τράπεζες, στέλνοντας εκ νέου στο καναβάτσο τον κλάδο… Μέσα στο νοσηρό και ανασφαλές κλίμα για επενδύσεις των τελευταίων ημερών, η αγορά κράτησε με στηρίξεις και... δεκανίκια στη ζώνη των 620 μονάδων, κάτι που έγινε και χθες φανερό.

 

Οπότε μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση σήμερα της αγοράς, που πάντα είναι «δεμένη» με τις πολιτικές εξελίξεις και ποτέ δεν κινείται ανεξάρτητα από τα πολιτικά τεκταινόμενα. Καλώς ή κακώς…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.