ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντεμαράζ από την Πειραιώς, κέρδισε έξι θέσεις στις κεφαλαιοποιήσεις

09:30 - 06 Φεβ 2019 | Αναλύσεις
Ντεμαράζ από την Πειραιώς, κέρδισε έξι θέσεις στις κεφαλαιοποιήσεις
Εντυπωσιακή είναι αν μη τι άλλο η αντίδραση της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς το τελευταίο διήμερο, όπου δεσπόζει καταλυτικά τόσο στον κλάδο όσο και σε όλο το Χ.Α.

Η Πειραιώς μετά το +14,04% στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ενισχύθηκε κατά 15,08% χθες με κλείσιμο στα 0,7580 ευρώ, εντυπωσιακά υψηλότερα από τα 0,57 ευρώ που έκλεισε στις 31 Ιανουαρίου αλλά και την 1η Φεβρουαρίου!

Παράλληλα, η κεφαλαιοποίησή της ανήλθε χθες στα 326 εκατ. ευρώ, με τη μετοχή να κερδίζει έξι θέσεις στην κατάταξη των αποτιμήσεων του Χ.Α. καθώς από την 33η θέση που βρέθηκε προ ημερών με κεφαλαιοποίηση μόλις στην περιοχή των 250 εκατ. ευρώ, αναρριχήθηκε στην 26η θέση. Θυμίζουμε πως η Πειραιώς είχε υπερπιεστεί χάνοντας 32,1% τον Ιανουάριο με αλλεπάλληλα ιστορικά χαμηλά.

Οι πληροφορίες ότι ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM), αναγνωρίζοντας την πρόοδο που έχει επιτελεστεί από την Πειραιώς θα προχωρήσει στη μείωση των ελάχιστων κεφαλαιακών απαιτήσεων που οφείλει να πληροί η τράπεζα, φαίνεται πως δίνουν ώθηση στη μετοχή.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, από τη διαδικασία εποπτικού ελέγχου και αξιολόγησης (Supervisory Review and Evaluation Process - SREP) φαίνεται πως η εικόνα χαρτοφυλακίου της τράπεζας είναι βελτιωμένη, κάτι που «επιτρέπει» τη μείωση του δείκτη κεφαλαιακών απαιτήσεων, για πρώτη φορά από το 2015.

Παράλληλα, κινητικότητα φαίνεται να υπάρχει και στη διαδικασία δημιουργίας εταιρείας ειδικού σκοπού, που θα «φορτωθεί» όλα τα κόκκινα δάνεια, αν και λεπτομέρειες δεν υπάρχουν, ενώ είναι πρόωρο οποιοδήποτε συμπέρασμα, καθώς τέτοια σενάρια έχουν κυκλοφορήσει πολλάκις την τελευταία διετία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.