ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κατάχρηση του squeeze out και η ΑΒ Βασιλόπουλος

09:34 - 06 Μαρ 2019 | Αναλύσεις
Η κατάχρηση του squeeze out και η ΑΒ Βασιλόπουλος
Έστω και αργά, έστω και μετά από χρόνια, μικροεπενδυτές και (πρώην) μέτοχοι της ΑΒ Βασιλόπουλος, δικαιώθηκαν για τη στάση τους όταν η εταιρεία έβγαινε από το Χρηματιστήριο, καθώς το δικαστήριο τους επιδίκασε αποζημίωση.

Πιο αναλυτικά, επιπλέον 11,9 εκατ. ευρώ συν τόκους καλείται να καταβάλει ο βελγο-ολλανδικός όμιλος Ahold – Delhaize στους πρώην μικρομετόχους της ΑΒ Βασιλόπουλος οι οποίοι κατείχαν το 7% της εταιρείας πριν βγει από το Χ.Α.

Η σχετική απόφαση εκδόθηκε στις 11 Ιανουαρίου από το Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ πρόσφατα, ο όμιλος Ahold – Delhaize στην ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών, τόνισε πως έχει λάβει πρόνοια γι' αυτό το θέμα.

Θυμίζουμε ότι η κατάχρηση του νόμου περί squeeze out, ήταν μια από τις διαδικασίες που πλήγωσαν το κοινό περί δικαίου αίσθημα την τελευταία 15ετία στο Χ.Α. Ο νόμος επέτρεπε στο μεγαλομέτοχο που είχε συγκεντρώσει το 90% των μετοχών μιας εταιρείας να κάνει δημόσια πρόταση στους μετόχους μειοψηφίας σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, κάτι που λειτούργησε πολύ άσχημα στην έξωθεν μαρτυρία της αγοράς και την ψυχολογία των επενδυτών.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:18 - 06 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.