ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλά 8μήνου το Χ.Α. με οδηγό τις τράπεζες

08:06 - 04 Απρ 2019 | Αναλύσεις
Σε υψηλά 8μήνου το Χ.Α. με οδηγό τις τράπεζες
Με τρεις στις τρεις ανοδικές συνεδριάσεις τον Απρίλιο και νέα υψηλά 8μήνου σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία και κατά τη διάρκεια του νέου μήνα.

Ο Γ.Δ. κερδίζει στις τρεις συνεδριάσεις του Απριλίου περί το 3,5%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κοντά στο 14%, με τον τρέχοντα μήνα να έχει μπει με τους καλύτερους οιωνούς, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Χθες ο Γ.Δ. έκλεισε οριακά κάτω από τις 750 μονάδες, ενώ υψηλότερο κλείσιμο είχε να δει από τις 9 Αυγούστου 2018, όταν είχε βρεθεί στις 754,65 μονάδες.

Όλα αυτά, εκτυλίσσονται σ’ ένα εξαιρετικό διεθνές κλίμα, όπου ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones απέχει πλέον μόλις 600 μονάδες περίπου από το ιστορικό υψηλό του, ο Nasdaq απέχει περίπου 200 μονάδες από το ιστορικό του και ο δείκτης του «βαρύτερου» χρηματιστηρίου της Ευρώπης, ο DAX της Φρανκφούρτης πλησιάζει μετά από πολλούς μήνες τις 12.000 μονάδες!

Η ελληνική αγορά συνεχίζει να προεξοφλεί θετικά τις επικείμενες εξελίξεις, με την Κομισιόν χθες να εγκρίνει (έστω και με αστερίσκους) την εκταμίευση της δόσης των 970 εκατ. ευρώ, κάτι που αναμένεται να «κλειδώσει» πιο σίγουρα την προσεχή Παρασκευή στο Eurogroup.

Η αγορά δείχνει να «διαβάζει» θετικά τις εξελίξεις καθώς όλο το σύστημα φαίνεται πως μπαίνει σε μια τροχιά με κυριότερο στόχο την εξυγίανση και τον «καθαρισμό» των χαρτοφυλακίων των τραπεζών.

Παράλληλα, πολύ έντονες είναι οι επιχειρηματικές εξελίξεις σε ευρύτερο επίπεδο σε κλάδους όπως real estate, υγείας και τροφίμων, με μπαράζ δημοσίων προτάσεων αλλά και εξαγορών, με αρκετούς ξένους επενδυτές να «βλέπουν» ξανά σημαντικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Όλα αυτά, συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον σκηνικό για την αγορά, η οποία έτσι κι αλλιώς δείχνει κινητικότητα, έχοντας ανεβάζει όγκους και τζίρους κατά τη διάρκεια των τριών συνεδριάσεων του Απριλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.