ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξανά στον MSCI Global Standard οι Εθνική και Eurobank

07:23 - 14 Μαϊ 2019 | Αναλύσεις
Ξανά στον MSCI Global Standard οι Εθνική και Eurobank
Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του τελευταίου διαστήματος, οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank επανέρχονται στο δείκτη MSCI Global Standard, σύμφωνα με τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν λόγω της καθιερωμένης εξαμηνιαίας αναδιάρθρωσης των δεικτών της Morgan Stanley Capital International.

Οι δύο μετοχές αφαιρούνται από το δείκτη MSCI Small Cap Index, ενώ οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύει από την Τετάρτη 29 Μαΐου, οπότε το rebalancing θα γίνει στη συνεδρίαση της 28ης Μαΐου.

Σε πρόσφατη ανάλυσή της η Société Générale είχε προβλέψει τις εν λόγω αλλαγές, δικαιολογώντας την «επιστροφή» των δύο μετοχών στο δείκτη MSCI Greece Standard ως αποτέλεσμα της αύξησης της κεφαλαιοποίησής τους.

Οι εκτιμήσεις για τις εισροές ποικίλουν, ενώ ίσως υπάρξουν και εκροές από χαρτοφυλάκια που «παίζουν» μόνο στο δείκτη MSCI Small Cap Index. Όμως, ευρύτερα αναμένονται εισροές, που ίσως φτάσουν τα 120 – 130 εκατ. τεμάχια σε αμφότερες τις δύο τραπεζικές μετοχές.

Θυμίζουμε πως λόγω της μεγάλης πτώσης της ελληνικής αγοράς ειδικά το περασμένο φθινόπωρο και της συρρίκνωσης των κεφαλαιοποιήσεων, τον Νοέμβριο του 2018 ο οίκος MSCI υποβάθμισε τρεις ελληνικές τράπεζες Πειραιώς, Eurobank και Εθνική από το δείκτη  MSCI Standard στον MSCI Small Cap.

Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικά η Εθνική έχει την πιο ανθεκτική εικόνα – χρηματιστηριακά – στον κλάδο όλο τελευταίο διάστημα και χθες – παρά τη μικρή πτώση – κράτησε τα 2 ευρώ, παραμένοντας πολύ κοντά στα υψηλά 8μήνου, σε μια δύσκολη μάλιστα συνεδρίαση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.