ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Εθνική ξανά στην κορυφή του τραπεζικού κλάδου

08:56 - 17 Μαϊ 2019 | Αναλύσεις
Η Εθνική ξανά στην κορυφή του τραπεζικού κλάδου
Leader ξανά του τραπεζικού κλάδου, μετά από... χρόνια είναι εκ νέου πλέον η Εθνική Τράπεζα, που χθες ξεπέρασε την Alpha Bank σε κεφαλαιοποίηση, αντανακλώντας τη δεσπόζουσα παρουσία που έχει όλο το τελευταίο διάστημα στην αγορά, πρωταγωνιστώντας σε όγκους, τζίρους και αποδόσεις.

Έχοντας κέρδη άνω του 120% από τις 21 Ιανουαρίου όταν και βρέθηκε στα 0,92 ευρώ, η μετοχή της Εθνικής έκλεισε χθες σε νέα υψηλά οκτώ και πλέον μηνών και στα 2,1120 ευρώ, διακινώντας τζίρο 15,91% (μακράν ο μεγαλύτερος στην αγορά) και όγκο 7,52 εκατ. τεμάχια. Στα επίπεδα αυτά, η ΕΤΕ είχε να κλείσει από τις 4 Σεπτεμβρίου 2018.

Παράλληλα, η Εθνική πέρασε ξανά πρώτη σε κεφαλαιοποίηση τράπεζα, ξεπερνώντας την Alpha Bank μετά από... χρόνια και είναι ξανά η leader του κλάδου. Η ΕΤΕ αποτιμάται πλέον στα 1,93 δισ. ευρώ και πλασάρεται στην 7η θέση των αποτιμήσεων του Χ.Α., ξεπερνώντας την Alpha Bank που έπεσε στην 8η με αποτίμηση 1,88 δισ. ευρώ.

Και όλα αυτά, παρ' ότι Alpha Bank, έχοντας πιο ανθεκτικό και συντηρητικό προφίλ στο χρηματιστήριο, έφτασε στη μεγάλη πτώση του τελευταίου τριμήνου του 2018, να έχει σχεδόν διπλάσια αποτίμηση έναντι της Εθνικής!

H Εθνική βρίσκεται σε δημιουργική κινητικότητα σε πολλά επίπεδα, καθώς χθες είχε το investment day στο Λονδίνο όπου παρουσιάστηκαν τα φιλόδοξα σχέδια για το δραστικό περιορισμό των κόκκινων δανείων και των υπολοίπων «τοξικών».

Με  κεντρικό άξονα τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) στο 5%, τη συνολική μείωση των δαπανών κατά 125 εκατ. ευρώ, την αύξηση των κερδών και την επιστροφή στις αγορές, η ΕΤΕ ανακοίνωσε στους επενδυτές ένα φιλόδοξο στρατηγικό σχέδιο για την περίοδο 2019-2022.

Όπως τονίστηκε στο Λονδίνο, στόχος της Εθνικής είναι να γίνει ξανά η πρώτη επιλογή για τους καταναλωτές, να εξυγιάνει τον ισολογισμό της και να εκσυγχρονίσει τις τεχνολογικές της υποδομές έτσι ώστε να βελτιώσει τα επίπεδα αποτελεσματικότητας και εξυπηρέτησης των πελατών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.