ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ώρα να «μιλήσει» (και) η αγορά για τις πολιτικές εξελίξεις

07:08 - 27 Μαϊ 2019 | Αναλύσεις
Ώρα να «μιλήσει» (και) η αγορά για τις πολιτικές εξελίξεις
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, όπου καταγράφηκε διαφορά πάνω από εννέα μονάδες, μεταξύ της κυβερνητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με νικήτρια τη δεύτερη!

Με φόντο αυτό το δυσμενές για την κυβέρνηση αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε χθες το βράδυ εκλογές, κάτι που θα γίνει – επίσημα – μετά το πέρας και της εκλογικής διαδικασίας της επόμενης Κυριακής, όπου κατόπιν θα πάρει στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα… τυπικά.

Οι εκλογές, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα γίνουν την Κυριακή 30 Ιουνίου, δηλαδή σε περίπου ένα μήνα από τώρα.

Πρόκειται για εξελίξεις που αλλάζουν πλήρως τα δεδομένα στην αγορά, καθώς η χθεσινή τεράστια διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα, ασφαλώς και προεξοφλεί de facto αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Είναι ένα αποτέλεσμα που προεξοφλεί την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη χώρα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με την αγορά να χαιρετίζει αυτή την εξέλιξη, δεδομένου ότι είναι μια παράταξη που παραδοσιακά διάκειται υπέρ των επενδύσεων, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του χρηματιστηρίου. 

Το θετικό είναι, όπως σημειώνουν χρηματιστές στο reporter.gr, πως το αποτέλεσμα των εκλογών είναι το πλέον ξεκάθαρο που θα μπορούσε να «ζητηθεί», δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, δεν έχει… γκρίζες ζώνες.

Άρα, δύναται να ξυπνήσει όλα τα αντανακλαστικά σε οικονομικό, επενδυτικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό επίπεδο, κάτι που θα διαφανεί από σήμερα στο ταμπλό του Χ.Α.

Οι χρηματιστές που συνομίλησε το reporter.gr σημειώνουν πως το χρηματιστήριο αναμένεται να δείξει τον ενθουσιασμό του προεξοφλώντας περαιτέρω εξελίξεις, ειδικά μετά την προκήρυξη των εκλογών το βράδυ από τον πρωθυπουργό. Με φόντο αυτή την εξέλιξη μάλιστα, δεν αποκλείουν να υπάρξει ράλι από σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο θα «χτίσει» στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.