ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ράλι του Κέκροπα, οι φήμες και το δικαστικό σίριαλ

09:07 - 06 Ιουν 2019 | Αναλύσεις
Το ράλι του Κέκροπα, οι φήμες και το δικαστικό σίριαλ
Για άλλη μια φορά, πολλοστή τα τελευταία χρόνια, η μετοχή της Κέκροπας (και οι πέριξ αυτής όμιλοι) γίνονται «βορά» φημών πως – αυτή τη φορά – οι προσδοκίες θα επιβεβαιωθούν και η περιβόητη απόφαση του δικαστηρίου θα είναι υπέρ της εταιρείας, σ’ ό,τι αφορά τη διεκδίκηση της μεγάλης έκτασης στα Τουρκοβούνια.

Πρόκειται για το γνωστό, χιλιοπαιγμένο σίριαλ των τελευταίων πολλών ετών, που κάποιοι το εκμεταλλεύονται, κερδοσκοπώντας στις μετοχές, πότε μέσω διακίνησης θετικών φημών, πότε μέσω… σορταρίσματος, άρα διακίνησης αρνητικών!

Πέρα από την κερδοσκοπία εντός του χρηματιστηρίου, η ιστορία αυτή αποτελεί ένα από τα πλέον μακροχρόνια δικαστικά σίριαλ στην ιστορία της εγχώριας επιχειρηματικότητας, καθώς έχει ξεκινήσει εδώ και 30 και πλέον χρόνια. Θυμίζουμε πως η αντιδικία της εταιρείας real estate Κέκροψ με το Ελληνικό Δημόσιο για την κυριότητα περίπου 200 στρεμμάτων στα παλιά Λατομεία Ψυχικού, χρονολογείται από το 1988.

Μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, με πολλές παραμέτρους που απασχολεί μια μεγάλη περιοχή, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα της διεκδικούμενης έκτασης, ήτοι περίπου 185 στρέμματα, πλέον έχει κηρυχτεί αναδασωτέο.

Σ’ αυτή την έκταση από το μακρινό 1937 λειτουργούσε λατομείο, το οποίο σταμάτησε το 1976. Το 1988, το Ελληνικό Δημόσιο άσκησε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή με την οποία αξίωσε την ιδιοκτησία έκτασης 250 - 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Τουρκοβουνίων (Λατομείο Ψυχικού), τμήμα της οποίας η Κέκροψ υποστήριξε ότι της ανήκει.

Έκτοτε έχει ξεκινήσει ένας μαραθώνιος αγωγών και αιτήσεων αναίρεσης, με την υπόθεση να έχει περάσει σχεδόν απ’ όλες τις βαθμίδες της ελληνικής δικαιοσύνης, χωρίς έως τώρα να έχει βρεθεί άκρη στο νήμα.

Βεβαίως, δεν αποκλείεται αυτή τη φορά οι… διακινητές να έχουν δίκιο και να βγει (εντός των επόμενων ημερών) απόφαση υπέρ της εταιρείας, δικαιολογώντας και το χθεσινό ράλι.

Χθες λοιπόν η μετοχή της Κέκροπας κλείδωσε στο +29,75%, διακινώντας όγκο 215.589 τεμαχίων, εν μέσω φημών για θετική έκβαση στο πολύχρονο δικαστικό σίριαλ για τη διεκδίκηση της μεγάλης έκτασης στα Τουρκοβούνια. Κύκλοι της εταιρείας δεν επιβεβαιώνουν (ούτε είναι δυνατόν να διαψεύσουν) τις φήμες, καθώς η απόφαση όντως είναι να εκδοθεί μέσα στον Ιούνιο, χωρίς όμως να προσθέτουν κάτι παραπάνω.

Η κίνηση της Κέκροπας συμπαρέσυρε και τον όμιλο Intracom Holdings που έχει σημαντικό ποσοστό (34,315%) στην Κέκροπας, με τη μητρική να κλείνει με άνοδο 14,67%, η Intralot ενισχύθηκε 8,52% και η Intrakat +5,88%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.