ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα Υόρκη: Αρχίζει αύριο το 3ημερο road show

07:10 - 10 Ιουν 2019 | Αναλύσεις
Νέα Υόρκη: Αρχίζει αύριο το 3ημερο road show
Το 8ο κατά σειρά επενδυτικό forum που συνδιοργανώνει η ΕΧΑΕ μαζί με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ξεκινά αύριο στη Νέα Υόρκη και θα συγκεντρώσει για ακόμη μία χρονιά την αφρόκρεμα των εισηγμένων της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά, όπου και η Ελλάδα είναι εκτός μνημονίων αλλά και οι εισηγμένες εμφάνισαν το καλύτερο οικονομικό έτος σε σύγκριση με τα χρόνια της κρίσης που είχαν προηγηθεί. Βέβαια και φέτος όπως συνέβη και πέρυσι (Folli Follie Group) θα υπάρχει ένα στίγμα για τις εισηγμένες αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεσης της Creta Farm. Να σημειώσουμε ότι στη διάρκεια του 2018 επήλθαν σημαντικές βελτιώσεις στη νομοθεσία περί ανωνύμων εταιρειών με την ενσωμάτωση διατάξεων που ενισχύουν την εταιρική διακυβέρνηση και παρέχουν τη δυνατότητα έκδοσης νέων τίτλων και εργαλείων άντλησης κεφαλαίων.

Στόχος του φετινού road show είναι η Ελλάδα να εισέλθει ακόμη περισσότερο στο ραντάρ των επενδυτών με νέα δεδομένα, σε ότι αφορά τις ευκαιρίες και τις προοπτικές, οι οποίες δικαιολογούν και έναν ανασχεδιασμό της επενδυτικής τους στρατηγικής. Σ' αυτή την εξέλιξη ελπίζουν οι εισηγμένες να  συμμετάσχουν κεφάλαια που τοποθετούνται όχι μόνο σε επενδύσεις χαρτοφυλακίου, αλλά και σε άμεσες ξένες επενδύσεις, συμμετέχοντας στην κεφαλαιακή ενίσχυση βιώσιμων επιχειρήσεων που χρήζουν αναδιάρθρωσης.

Με την συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών 18 εισηγμένων επιχειρήσεων και την παρουσία περί των 55 ξένων αναλυτών και διαχειριστών, ξεκινά αύριο στη Νέα Υόρκη το 8ο Ιnvestment Forum in NY που διοργανώνουν από κοινού το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Θα προηγηθεί μία σειρά συναντήσεων και εκδηλώσεων σήμερα στην Ουάσιγκτον, ενώ μετά το διήμερο της Νέας Υόρκης (11 & 12 Ιουνίου) μέρος της ελληνικής αποστολής θα μεταβεί στο Σαν Φρανσίσκο προκειμένου να δώσει το παρών σε εκδήλωση για νεοφυείς εταιρείες.

Παρουσία στο φετινό forum της Νέας Υόρκης θα έχουν εκπρόσωποι των: Aegean Airlines, Alpha Bank Autohellas, EXAE, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα – Terna Energy, Ελληνικά Πετρέλαια, Ικτίνος Ελλάς, Μότορ Οιλ, Μυτιληναίος , Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Profile, ΔΕΗ και Σαράντης.

Οι προγραμματισμένες συναντήσεις, όπως και ο αριθμός των εισηγμένων εταιρειών που συμμετέχουν φέτος είναι μειωμένες, ωστόσο αυτό που φαίνεται να επιδιώκεται την περίοδο αυτή είναι η περιγραφή των αναπτυξιακών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, η έναρξη σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος και ως εκ τούτου η διαμόρφωση ενός πλαισίου που διαθέτει τις προϋποθέσεις για προσέλκυση ξένων επενδυτών.

Περίπου 55 είναι οι εκπρόσωποι 50 επενδυτικών οίκων που θα συνομιλήσουν με τα στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων. Ονόματα όπως: Lazard AM, Goldman Sachs AS, Greylock, Oaktree Capital Management περιλαμβάνονται στην λίστα της φετινής διοργάνωσης.

Κεντρικός ομιλητής στο φετινό forum θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ενώ παρών θα είναι και ο Πρέσβης των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 07:44 - 10 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.