ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι long έχουν τον απόλυτο έλεγχο οδηγώντας σε νέα υψηλά

08:25 - 19 Ιουν 2019 | Αναλύσεις
Οι long έχουν τον απόλυτο έλεγχο οδηγώντας σε νέα υψηλά
Τον απόλυτο έλεγχο της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς διατηρούν οι long επιβάλλοντας διαρκή νέα υψηλά 13 και πλέον μηνών, ενώ επιτρέπουν μόνο ενδοσυνεδριακές διορθώσεις.

Όσοι έχασαν την αγορά και ευελπιστούν σε ουσιαστική οπισθοδρόμηση να… ψωνίσουν χαμηλά, μάλλον θα περιμένουν για πολύ. Η αγορά επιτρέπει μόνο ενδοσυνεδριακές διορθώσεις, οπότε αναλόγως θα πρέπει να πράξουν όσοι θέλουν να ανέβουν στο… άρμα της αγοράς ετεροχρονισμένα.

Βεβαίως, πάντα η αγορά θα δίνει ευκαιρίες και σε καμιά περίπτωση οι 850 μονάδες δεν μπορούν να θεωρηθούν… ταβάνι για το Χ.Α., κάθε άλλο μάλιστα.

Χθες, η παρέμβαση του κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι, άλλαξε εντελώς την εικόνα στην αγορά, δικαιώνοντας τους αγοραστές και όσους «χτίζουν» στο αισιόδοξο σενάριο.

Παράλληλα, θετικά συνδράμουν και οι εκθέσεις αλλά και τα report ξένων οίκων που συνεχίζουν να εκφράζονται θετικά για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του Χ.Α., με γνώμονα τις πολιτικές εξελίξεις και ό,τι συνεπάγεται η επικείμενη αλλαγή διακυβέρνησης.

Η Citigroup κάνει λόγω για αυξημένες πιθανότητες της Νέας Δημοκρατίας να κερδίσει την αυτοδυναμία, ενώ σημειώνει πως σε αντίθεση με τις δύο τελευταίες εθνικές εκλογές (Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015), οι κίνδυνοι από τις προσεχείς ελληνικές εκλογές είναι περιορισμένοι, δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία τάσσεται υπέρ μιας σχέσης συνεργασίας με τους διεθνείς πιστωτές. 

Οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου τονίζουν πως η οικονομική ατζέντα της Ν.Δ. με μειώσεις φόρων και πιο φιλικές προς τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις πολιτικές, μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω προώθηση των ξένων επενδύσεων - ένα σημαντικό μέσο χρηματοδότησης για μια μικρή οικονομία, η οποία εξακολουθεί να πλήττεται από την κακή εγχώρια ρευστότητα. 

Από την πλευρά της, η HSBC, σε εκτενή έκθεση για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο προχώρησε σε σημαντική αύξηση των τιμών – στόχων για τις τέσσερις μεγάλες τραπεζικές μετοχές.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, ο Γενικός Δείκτης, παρ’ ότι στο χαμηλό ημέρας έχανε έως και 1,44% πέφτοντας στις 835,15 μονάδες, εντούτοις ανέκαμψε σταδιακά και έκλεισε στις 853,32 μονάδες με άνοδο 0,70% και πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας!

Ο τραπεζικός δείκτης παρ’ ότι έφτασε να υποχωρεί έως και 3,63% πέφτοντας στις 765,6 μονάδες, έκλεισε στις 791,42 μονάδες με απώλειες μόλις 0,37%.

Παράλληλα, ο Mid Cap συνέχισε με νέο ράλι +2,55% και κλείσιμο στις 1.301,61 μονάδες, χάρη στις εξαιρετικές αποδόσεις μετοχών όπως Attica Bank και Intralot που έκαναν ράλι σε ποσοστό 15,37% και 10,25% αντίστοιχα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.