ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.:Η ΔΕΗ, το «γύρισμα» της Παρασκευής και τα νέα δεδομένα

08:50 - 24 Ιουν 2019 | Αναλύσεις
Χ.Α.:Η ΔΕΗ, το «γύρισμα» της Παρασκευής και τα νέα δεδομένα
Στην τελική ευθεία για τις εκλογές μπαίνει πλέον και η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς σήμερα ξεκινά η τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, ενώ έως τις εκλογές έχουν απομείνει μόλις δέκα συνεδριάσεις!

Πρόκειται για εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, καθώς αυτές οι εκλογές μπορούν να αλλάξουν πολλά και να αναβαθμίσουν τις προσδοκίες για τα επόμενα χρόνια! Αυτός είναι και ο λόγος που το ενδιαφέρον των επενδυτών διατηρείται υψηλό, όπως έδειξε και η εβδομάδα που πέρασε, όπου οι μέσες συναλλαγές διατηρήθηκαν κοντά στα 90 εκατ. ευρώ.

Κεντρικό ζητούμενο, σύμφωνα με τους αναλυτές και τους παράγοντες της αγοράς είναι η επίτευξη αυτοδυναμίας από την πλευρά της Ν.Δ., κάτι που θα αναβάθμιζε εντελώς τις προσδοκίες για τη νέα κυβέρνηση, καθώς θα της έδινε όλες τις... αβάντες, να «τρέξει» το πρόγραμμα απελευθέρωσης της οικονομίας ταχύτερα.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες και ύστερα από το μεγάλο ράλι του προηγούμενου διαστήματος, την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε ελεγχόμενης μορφής διόρθωση, με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 1,02%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης διόρθωσε κατά 5,46%.

Κεντρικό χαρακτηριστικό της περασμένης εβδομάδας ήταν οι έντονοι κλυδωνισμοί στη ΔΕΗ που την Πέμπτη υποχώρησε κατά 17,32%, εν μέσω αρνητικών ειδήσεων, όμως, όπως έδειξε η συνεδρίαση της Παρασκευής, η αγορά υπερκέρασε και αυτό το σκόπελο.

Την Παρασκευή η μετοχή της ΔΕΗ αντέδρασε σε ποσοστό 3,01%, ενώ ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. παρ’ ότι «κρέμασε» έως το -1,45% πέφτοντας στις 824,68 μονάδες, εντούτοις σταδιακά ανέκτησε δυνάμεις και στο τέλος έκλεισε θετικά.

Αυτό που μένει να διαφανεί αυτή την εβδομάδα είναι το αν έχει ολοκληρωθεί η διόρθωση η οποία ήταν άκρως απαραίτητη για την αγορά, η οποία είχε βρεθεί σε υπεραγορασμένες ζώνες μετά το ράλι που ακολούθησε τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Σ' ότι αφορά τα τεχνικά δεδομένα, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «ο Γενικός Δείκτης παραμένει σε μια ζώνη τιμών περίπου 30 μονάδων, που παραπέμπει σε συσσώρευση δυνάμεων. Οι ταλαντωτές έχουν υποχωρήσει αισθητά από τις υπερτιμημένες ζώνες παραπέμποντας εκ νέου σε υψηλότερο δυνητικό περιθώριο.

Οι μεσοπρόθεσμοι κινητοί μέσοι παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας κινούμενοι χαμηλότερα από τις 800 μονάδες ενώ η πλησιέστερη ζώνη στήριξης βρίσκεται σε 810 μονάδες.

Το “σκαλοπάτι” που βρίσκεται σε εξέλιξη εφόσον κατακτηθεί εκ νέου ανοδικά η περιοχή των 850 μονάδων, θα οδηγήσει το Γενικό Δείκτη στις 890 μονάδες, επίπεδο που είναι ο μεροπρόθεσμος προορισμός της διάσπασης των 780 μονάδων».

Τελευταία τροποποίηση στις 08:30 - 24 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.