ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ατζέντα της εβδομάδας, οι αποκοπές μερισμάτων και οι εκλογές

07:59 - 01 Ιουλ 2019 | Αναλύσεις
Η ατζέντα της εβδομάδας, οι αποκοπές μερισμάτων και οι εκλογές
Στην τελική ευθεία για τις εκλογές μπαίνει από σήμερα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, καθώς μείνανε μόλις πέντε συνεδριάσεις έως τις 7 Ιουλίου, που θα κρίνει πολλά για το μέλλον της χώρας, της οικονομίας, των επενδύσεων και του χρηματιστηρίου.

Η αγορά έρχεται με τη… φόρα των ισχυρών κερδών του Ιουνίου αλλά και το πρώτου εξαμήνου, με το Γενικό Δείκτη να έχει πετύχει ήδη υψηλά 17 μηνών, πιάνοντας τα επίπεδα που είχε στις αρχές Φεβρουαρίου 2018.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνο Χατζηδάκη, αυτή την εβδομάδα το ελληνικό χρηματιστήριο αναμένεται να προσεγγίσει τα υψηλά του Φεβρουαρίου του 2018 (895 μονάδες) τα οποία αποτελούν και την ισχυρότερη μεσοπρόθεσμη αντίσταση που έχει μπροστά του ο Γενικός Δείκτης.

Μένει να δούμε πως θα κινηθεί η εβδομάδα, αν οι επενδυτές θα κινηθούν… επιθετικά,  «χτίζοντας» στην προεξόφληση της επίτευξης αυτοδυναμίας, ή αν θα πάνε σε πιο συντηρητικές προσεγγίσεις, έως ότου «μιλήσει» η κάλπη.

Πάντως, υπάρχει και πληθώρα αποκοπής μερισμάτων, κάτι που και αυτό με τη σειρά του ίσως φέρει κάποιες επιμέρους πιέσεις σε ορισμένους τίτλους, όπως έγινε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας με τις ΟΠΑΠ, Motor Oil και Μυτιληναίος.

Αύριο Τρίτη 2 Ιουλίου η μετοχή των ΕΛΠΕ θα διαπραγματεύεται χωρίς το συνολικό μέρισμα των 0,50 ευρώ ανά μετοχή, ενώ την ίδια ημέρα «κόβει» και η Καρέλιας το μέρισμα των 9,5 ευρώ ανά μετοχή.

Επίσης την Τρίτη χωρίς το μέρισμα των 0,57 ευρώ ανά μετοχή θα διαπραγματεύεται ο ΟΛΘ, όπως και η Γενική Εμπορίου που θα είναι χωρίς το μέρισμα των 3,5 cents.

Αύριο Τρίτη είναι και η τελευταία ημέρα αποδοχής των δημόσιων προσφορών της Κανάκης (€4,36), ΙΑΣΩ (€1,50), και Σφακιανάκης (€0,34), ενώ την προσεχή Τετάρτη  Ιουλίου θα διεξαχθεί η δημοπρασία των εξάμηνων εντόκων γραμματίων με την προηγούμενη δημοπρασία να κλείνει με κουπόνι 0,41%.

Την Πέμπτη οι μετοχές του ΟΤΕ θα διαπραγματεύονται χωρίς το τακτικό μέρισμα των 0,46 ευρώ ανά μετοχή, ενώ στις 22 Ιουλίου οι μέτοχοι θα εισπράξουν άλλα 6 λεπτά από την ολοκλήρωση της πώληση της Αλβανικής θυγατρικής.

Την ερχόμενη Πέμπτη οι μετοχές της Coca Cola HBC θα διαπραγματεύονται επίσης χωρίς το μέρισμα και την επιστροφή κεφαλαίου των 2,57 ευρώ. Τέλος την ίδια ημέρα η μετοχή της Space θα διαπραγματεύεται χωρίς την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 6 λεπτών ανά μετοχή, ενώ η μετοχή της Βογιατζόγλου θα διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα χρήσης 0,103 ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:08 - 01 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.