ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lamda Development: Η μετοχή της προεκλογικής περιόδου

08:14 - 03 Ιουλ 2019 | Αναλύσεις
Lamda Development: Η μετοχή της προεκλογικής περιόδου
Υπάρχουν μετοχές που ενισχύονται επειδή ανεβαίνει όλη η αγορά, υπάρχουν άλλες που «τρέχουν» εξ… αντανακλάσεως λόγω των πολιτικών εξελίξεων γενικότερα, υπάρχουν και άλλες που έχουν κάποιο συγκεκριμένο λόγο ώστε να θέλουν πολιτική αλλαγή και… ποντάρουν σε αυτό.

Πρώτη και καλύτερη στην τελευταία κατηγορία είναι ασφαλώς η μετοχή της Lamda Development, που βρίσκεται σε υψηλά έντεκα ετών και αποδεικνύεται το απόλυτο… εκλογικό χαρτί!

Μετά το ράλι +58% το πρώτο 6μηνο του ’19 και το +20,1% το μήνα Ιούνιο, ξεκίνησε τον Ιούλιο με νέα άνοδο 4,55%, ενώ χθες διόρθωσε μόλις κατά 0,32%.

Η μετοχή έκλεισε χθες στα 9,39 ευρώ ενώ τη Δευτέρα βρέθηκε στα 9,42 ευρώ, επίπεδα που είναι νέα υψηλά έντεκα ετών, καθώς σ’ αυτή τη ζώνη ήταν ξανά τον Ιούνιο του 2008, δηλαδή πριν ξεσπάσει η χρηματοπιστωτική κρίση με τα sumprime δάνεια και πριν χρεοκοπήσει η Lehman Brothers!

Ασφαλώς, η προεξόφληση ότι η διαφαινόμενη επικράτηση της Ν.Δ. στις εκλογές θα σημάνει και σημαντικές αλλαγές ευρύτερα, μια εκ των οποίων είναι το ξεκίνημα της επένδυσης στο Ελληνικό, είναι ο κεντρικός καταλύτης για τη διαρκή άνοδο της μετοχής.

Η μετοχή φαίνεται να αντανακλά στο ταμπλό την πεποίθηση των επενδυτών ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει το έργο και πως οι καθυστερήσεις πολλών ετών οφείλονται στους χειρισμούς της κυβέρνησης. 

Μένει να δούμε αν – τελικά – τα αδιέξοδα θα… αρθούν αμέσως μετά τη διαφαινόμενη αλλαγή στα πολιτικά πράγματα, ή αν οι δυσχέρειες και τα εμπόδια είναι μεγαλύτερα και πιο δύσκολα, απ’ ότι πιστεύουν κάποιοι. Πάντως, η κεφαλαιοποίηση στα 748 εκατ. ευρώ, που την έχουν φέρει στη 18η θέση των αποτιμήσεων του Χ.Α. δεν μπορεί να θεωρηθεί και… υποτιμημένη. Τουλάχιστον με τα παρόντα δεδομένα.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:12 - 03 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.