ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολλές εταιρείες – μετοχές, προεξοφλούν καλύτερες ημέρες

08:34 - 05 Ιουλ 2019 | Αναλύσεις
Πολλές εταιρείες – μετοχές, προεξοφλούν καλύτερες ημέρες
Η εικόνα της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς όλο το τελευταίο διάστημα αλλά και ειδικά τις τελευταίες ημέρες που οι δημοσκοπήσεις μαρτυρούν άνοιγμα της «ψαλίδας» ανάμεσα στα δύο κόμματα, δείχνει ότι πολλοί όμιλοι, πολλές εταιρείες και κατ’ επέκταση μετοχές, προεξοφλούν καλύτερες οικονομικές συνθήκες στο μέλλον.

Στις τάξεις επιχειρηματιών, επενδυτών και χρηματιστών είναι διάχυτη η πεποίθηση πως μετά τις εκλογές θα ξεμπλοκάρουν πολλά επενδυτικά projects που λιμνάζουν επί χρόνια, ενώ γενικώς θα δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που θα ευνοεί τις επενδύσεις.

Τράπεζες, κορυφαίοι επιχειρηματικοί όμιλοι υποδομών, κατασκευών, ενέργειας αλλά και εταιρείες διαφόρων κλάδων μικρότερης εμβέλειας, εδώ και καιρό ευελπιστούν στην προοπτική της πολιτικής αλλαγής.

Κορυφαίο και πιο εμβληματικό project που ασφαλώς δύναται να σηματοδοτήσει την πραγματική αλλαγή στον τρόπο που βλέπει η πολιτεία τις επενδύσεις, είναι ασφαλώς το ξεμπλοκάρισμα της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό, συνολικού προϋπολογισμού 8 δισ. ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο ότι η μετοχή της Lamda Development (και) χθες έκλεισε σε νέα υψηλά 11ετίας, γυρνώντας μάλιστα από αρχικές απώλειες άνω του 5,5%, ενώ το πρώτο εξάμηνο θυμίζουμε ενισχύθηκε κατά 58%.

Ακόμη και η μετοχή της ΔΕΗ, της εταιρείας που τόσο έχει… στηλιτευτεί (εν πολλοίς αδίκως) απ’ όλο το σύστημα, έκλεισε χθες σε νέα υψηλά έτους, προεξοφλώντας ότι θα βρεθεί βιώσιμη λύση, είτε με αύξηση τιμολογίων, είτε με πώληση μονάδων, είτε με συνδυασμό επιλογών.

Μετά το +15,07% την Τετάρτη και το +25% το 4ήμερο, χθες κέρδισε εκ νέου 6,51% φτάνοντας στα 2,48 ευρώ, επίπεδα που είχε να δει από τον Απρίλιο του 2018, βρίσκεται δηλαδή σε υψηλό περίπου 15 μηνών!

Η Jumbo έκλεισε χθες σε νέα ιστορικά υψηλά και στα 18,02 ευρώ, έχοντας άνοδο άνω του 40% φέτος, η Μυτιληναίος σε διαρκή υψηλά 11ετίας με άνοδο περί το 45% φέτος, ο ΟΤΕ είναι πλησίον των υψηλών έτους, ενώ η Coca Cola HBC την Τετάρτη έκλεισε σε νέα ιστορικά υψηλά και στα 35,09 ευρώ.

Παράλληλα, σημαντική άνοδο προεξόφλησης και πίστης για καλύτερες ημέρες σε ποσοστό από 30% έως 53% έχουν φέτος μετοχές όπως ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ και ΕΧΑΕ.

Από το μεσαίο χώρο καλύτερες ημέρες προεξοφλούν όμιλοι όπως MIG, AVAX, αλλά και ο όμιλος Intracom. Η μετοχή της MIG μετά τα εντυπωσιακά κέρδη (+80%) του πρώτου εξαμήνου ξεχώρισε χθες με κέρδη 8,70%, ενώ η AVAX μετά το +45% του 1ου εξαμήνου, χθες έκλεισε στο +8,51% κερδίζοντας τον... Ιούλιο περί το 18%!

Σημαντική ανασύνταξη δείχνει και ο όμιλος Intracom με πρώτη την Intralot που αντιδρά. Τέλος, σημαντική αφύπνιση με ανεβασμένους όγκους και τζίρους και εξαιρετικές αποδόσεις, έχουν και δεκάδες μετοχές της ακόμη μικρότερης κεφαλαιοποίησης έως και της περιφέρειας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.