ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αγορά «κρίνει» και… ζυγίζει το αποτέλεσμα των εκλογών

08:28 - 08 Ιουλ 2019 | Αναλύσεις
Η αγορά «κρίνει» και… ζυγίζει το αποτέλεσμα των εκλογών
Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση στο Χ.Α. αλλά και όλες οι συνεδριάσεις αυτής της… νέας περιόδου, ύστερα από το χθεσινό αποτέλεσμα που «κλείδωσε» την αυτοδυναμία της Ν.Δ.

Μένει να δούμε πως θα υποδεχτεί η αγορά αυτό το αποτέλεσμα, αν θα υπάρξει νέα δυναμική ανόδου, ή αν θα επιβεβαιωθεί το χρηματιστηριακό «δόγμα» που λέει ότι… «πούλα στην είδηση». Και τούτο διότι, όπως αρκετοί λένε, η αγορά – τουλάχιστον σε μεγάλο ποσοστό – είχε προεξοφλήσει το χθεσινό αποτέλεσμα. Άλλωστε, το ράλι ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις εν πολλοίς σ’ αυτή τη λογική κινήθηκε.

Θυμίζουμε ότι η αγορά είναι έτσι κι αλλιώς «φορτωμένη» και τεχνικά, σε δείκτες και μετοχές. Άλλωστε, μετά το ράλι άνω του 41% του πρώτου εξαμήνου, ο Ιούλιος μπήκε ήδη με κέρδη 3,01% για το Γενικό Δείκτη, ενώ ο τραπεζικός ενισχύεται κατά 3,90%.

Πλέον, η άνοδος από την αρχή του 2019 έχει φτάσει στο 45,88% για το Γενικό Δείκτη, καθιστώντας (έως τώρα) το τρέχον έτος το καλύτερο των τελευταίων 21 ετών, ήτοι από το μακρινό 1998! Ο FTSE 25 κερδίζει το 2019 σε ποσοστό 39,98%, ο Mid Cap είναι στο +40,66%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος έχει κάνει εξαιρετικό ράλι κερδίζοντας 90,56%!

Ο Γενικός Δείκτης που με συνοπτικές διαδικασίες ξεκόλλησε από τη ζώνη των 850 μονάδων και έφτασε στο κατώφλι των 900 μονάδων, οπότε μένει να δούμε αν υπάρχουν δυνάμεις για άμεση υπέρβαση αυτού του ψυχολογικού ορίου.

Σημαντικό ρόλο, πέραν της αυτοδυναμίας, θα παίξουν και τα ονόματα που θα τοποθετηθούν ως υπουργοί στα παραγωγικά και νευραλγικά υπουργεία όπως το Οικονομικών (που είναι το κυρίαρχο), αλλά και το ανάπτυξης – υποδομών κ.λπ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.