ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Χ.Α. κάλυψε το 40% της διήμερης διόρθωσης

08:50 - 11 Ιουλ 2019 | Αναλύσεις
Το Χ.Α. κάλυψε το 40% της διήμερης διόρθωσης
Αρκετά πειστική αντίδραση έβγαλε χθες το ελληνικό χρηματιστήριο, καλύπτοντας περίπου το 40% όσων έχασε στο έντονα διορθωτικό διήμερο Δευτέρας και Τρίτης, οπότε με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή αλλά και η αυριανή συνεδρίαση, ώστε να φανεί που θα ισορροπήσει η αγορά.

Το θετικό είναι ότι χθες το Χ.Α. επανάκτησε την κρίσιμη ζώνη των 850 – 860 μονάδων, τακτοποιώντας σε σημαντικό βαθμό τα τεχνικά χάσματα σε δείκτες και μετοχές, αν και ο τζίρος ήταν αρκετά μικρότερος συγκριτικά με τις δύο διορθωτικές συνεδριάσεις που είχαν προηγηθεί.

Είναι επίσης θετικό ότι ο Γ.Δ. κράτησε την περιοχή των 830 – 835 μονάδων, που σύμφωνα με τους αναλυτές είναι ο τεχνικός… πάτος, ώστε να μη χαλούσε η ευρύτερη εικόνα της αγοράς.

Χθες λοιπόν ο Γενικός Δείκτης έφτασε έως το χαμηλό των 838,32 μονάδων, όμως γρήγορα υπήρξε αντίδραση, ενώ το κλείσιμο βρήκε το Γ.Δ. στις 861,57 μονάδες με άνοδο 2,50%, έχοντας υψηλό ημέρας στις 864,16 μονάδες (+2,81%), λίγο πριν το φινάλε.

Οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) αναλυτές σε καμιά περίπτωση δεν ανησύχησαν από την – όντως αιχμηρή – διόρθωση το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη μετά τις εκλογές, θεωρώντας ότι μετά το εντυπωσιακότατο ράλι του προηγούμενου διαστήματος, η διόρθωση, έστω και με… βίαια στοιχεία, δεν είναι κάτι παράδοξο.

Σε χθεσινό σχόλιό του ο υπεύθυνος ανάλυσης της Δεπόλας ΑΧΕΠΕΥ Νικόλαος Καυκάς σημείωνε πως «η βιαιότητα της κίνησης δεν πρέπει να δημιουργεί ανησυχίες τουλάχιστον όσο το διεθνές κλίμα παραμένει σταθεροποιητικό. Δεν διαφοροποιούμε την στρατηγική μας και αναζητούμε σημεία εισόδου, πάντα κατά περίπτωση, ενώ εξετάζουμε την περαιτέρω διεύρυνση του χαρτοφυλακίου μας».

Μένει να δούμε πως θα αντιδράσει σήμερα και αύριο η αγορά, μετά την αιχμηρή διόρθωση, καθώς επίσης και αν υπάρχουν διατεθειμένοι αγοραστές να οδηγήσουν άμεσα προς τα υψηλά της περασμένης εβδομάδας, που είναι και υψηλά τεσσεράμισι ετών στο Χ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.