ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Η (πρώτη) διόρθωση και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

08:50 - 15 Ιουλ 2019 | Αναλύσεις
Χ.Α.: Η (πρώτη) διόρθωση και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης
Σε μεταβατικό στάδιο βρίσκεται πλέον η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, καθώς μετά το ράλι του πρώτου εξαμήνου και τη διόρθωση της πρώτης μετεκλογικής εβδομάδας, καλείται πλέον να επανακαθορίσει τις προτεραιότητες, να βρει τις νέες ισορροπίες και να αναζητήσει τα νέα «στοιχήματα».

Πλέον η αγορά περιμένει τα πρώτα δείγματα γραφής – σε οικονομικό και επενδυτικό επίπεδο - από τη νέα κυβέρνηση και κυρίως τις προγραμματικές, ώστε να οριοθετήσει την από εδώ και πέρα πορεία της, με βάση τα νέα δεδομένα.

Η αγορά έδειξε ότι είχε προεξοφλήσει την επίτευξη αυτοδυναμίας από την πλευρά της Ν.Δ. οπότε την περασμένη εβδομάδα βρήκε την ευκαιρία για σημαντικές ρευστοποιήσεις, αφομοίωση κεκτημένων αλλά και κατά κάποιο τρόπο επανεκτίμησης της κατάστασης.

Η αγορά «βούτηξε» έως το χαμηλό των 838,32 μονάδων που ήταν το χαμηλό εβδομάδας και κατόπιν αντέδρασε, ενώ κράτησε με σχετική ευκολία την ευρύτερη ζώνη των 840 – 850 μονάδων, παρά τη διόρθωση του 5ημέρου.

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 4,06% σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο FTSE 25 διόρθωσε περί 5,38%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ηγήθηκε – όπως ήταν φυσικό – στη διόρθωση, χάνοντας λίγο πάνω από το 12%.

Από την προσεχή Τετάρτη 17 Ιουλίου η (νέα) Βουλή μπαίνει σε... τροχιά, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις προγραμματικές δηλώσεις, οι οποίες σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα είναι αντάξιες των προσδοκιών που ήδη έχει καλλιεργήσει όλη η αγορά.

Φαίνεται πως θα υπάρξουν άμεσα νομοσχέδια για την ΔΕΗ, το Ελληνικό και την φορολογία, με ό,τι μπορεί να συνεπάγονται αυτά για την επίδραση που θα έχουν στη χρηματιστηριακή αγορά. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουλίου με την ψήφο εμπιστοσύνης.

Πρόκειται λοιπόν για μια εβδομάδα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, που ίσως δείξει πολλά και για το momentum του χρηματιστηρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.