ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημάδια κόπωσης στην αγορά που θέλει αποτελέσματα

08:27 - 16 Ιουλ 2019 | Αναλύσεις
Σημάδια κόπωσης στην αγορά που θέλει αποτελέσματα
Χωρίς αποτελέσματα στα μεγάλα θέματα της αγοράς (Ελληνικό, ΔΕΗ, κόκκινα δάνεια, μείωση της γραφειοκρατίας) δύσκολα η χρηματιστηριακή αγορά θα μπορέσει να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα σημάδια κόπωσης είναι εμφανή στις πρώτες 6 μετεκλογικές συνεδριάσεις. Ο τζίρος έχει περιορισθεί σημαντικά με τους επενδυτές-κυρίως ξένα funds- να προχωρούν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις σε μετοχές της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Δεν υπάρχει αυτή τη χρονική στιγμή η δικαιολογία της θερινής ραστώνης για μία κυβέρνηση που δεν ζήτησε πίστωση χρόνου και έχει υποσχεθεί λύση στα μεγάλα θέματα το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η χρηματιστηριακή αγορά είναι αμείλικτη και θα κρίνει καθημερινά τις ενέργειες των αρμοδίων υπουργών. Αυτή τη χρονική στιγμή το θετικό σημείο είναι  ότι σήμερα εκδίδεται 7ετές κρατικό ομόλογο και αφορά την τρίτη έκδοση από την αρχή του 2019 με στόχο να αποπληρωθούν τα ακριβά δάνεια του IMF. Από κει και πέρα το θέμα είναι πόσο θα καθυστερούν οι εκκρεμότητες των προβλημάτων και πόσο γρήγορα θα δίνεται λύση σε μία οικονομία που διψά για επενδύσεις αλλά όλα θα πρέπει να γίνουν σύννομα και σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές. 

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.