ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έως τέλη Αυγούστου το πρόγραμμα στήριξης ΜμΕ από Χ.Α.- EBRD

08:52 - 25 Ιουλ 2019 | Αναλύσεις
Έως τέλη Αυγούστου το πρόγραμμα στήριξης ΜμΕ από Χ.Α.- EBRD
Παρατείνεται έως τα τέλη Αυγούστου η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που υλοποιεί το ελληνικό χρηματιστήριο σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕBRD).

Πρόκειται για το πρόγραμμα «SME Pre-listing Support Programme» που στοχεύει στην υποστήριξη ΜμΕ στην Ελλάδα και την προετοιμασία τους για άντληση κεφαλαίων μέσω της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και έχει στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της επενδυτικής ετοιμότητας και την προετοιμασία για την εισαγωγή μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μέχρι τις 30 Αυγούστου, επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα, είναι οικονομικά βιώσιμες, έχουν μία ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική και επιθυμούν να αντλήσουν χρηματοδότηση μέσω της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο SME Pre-listing Support Programme μέσω της ειδικής πλατφόρμας του προγράμματος Roots, επιλέγοντας το σχετικό πεδίο συμμετοχής στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Οι υποψήφιες επιχειρήσεις, είτε πρόκειται για οικογενειακές, είτε για ιδιωτικές εταιρείες και νέες start-ups, μέσα από μια διαφανή διαδικασία επιλογής, θα αποτελέσουν αντικείμενο εις βάθους ανάλυσης  και αξιολόγησης σχετικά με την ετοιμότητά τους για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Βάσει της ανάλυσης αυτής, θα εκπονηθεί και θα υλοποιηθεί ένα προσαρμοσμένο πλάνο συμβουλευτικής υποστήριξης από εξειδικευμένους συμβούλους.

Οι ΜμΕ που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και τεχνική υποστήριξη σε επιχειρησιακά, διοικητικά, τεχνικά και αναπτυξιακά θέματα για ένα διάστημα μέχρι και 18 μήνες, για να  αναβαθμίσουν την επενδυτική τους ικανότητα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Σε όλη την πορεία του πλάνου ανάπτυξής τους, οι συμμετέχοντες υποστηρίζονται ενεργά από τους εμπειρογνώμονες και τους ειδικούς συμβούλους του προγράμματος, που αναλαμβάνουν να τους καθοδηγήσουν και να τους δώσουν τη γνώση και τα εφόδια που χρειάζονται για να ανταποκριθούν στις τεχνικές απαιτήσεις για την προετοιμασία έκδοσης εταιρικών ομολόγων ή μετοχών μέσω Δημόσιας Προσφοράς (IPO).

Με συνολική διάρκεια 30 μηνών, το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΕBRD σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών, δρώντας συμπληρωματικά στο πρόγραμμα Roots του Χ.Α. που έχει επίσης ως στόχο την υποστήριξη των ΜμΕ στην Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα SME Pre-listing Support, καθώς και για την υποβολή αιτήσεων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.roots-program.com/el/sme-s-pre-listing-support-programme.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:48 - 25 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.