• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Μytilineos, ΟΠΑΠ, τράπεζες στο επίκεντρο του road show στο Λονδίνο

08:40 - 18 Σεπ 2019 | Αναλύσεις
Στην καρδιά του Λονδίνου «χτυπάει» σήμερα και αύριο η… καρδιά του ελληνικού χρηματιστηρίου, καθώς ξεκινάει το 14ο road show της ΕΧΑΕ με τη συμμετοχή 32 εισηγμένων στο Χ.Α. εταιρειών. Οι πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για αυξημένο ενδιαφέρον από ξένους διαχειριστές και fund managers, ενώ έως χθες, είχαν κλειστεί πάνω από 560 κατ' ιδίαν συναντήσεις ξένων διαχειριστών με στελέχη κορυφής και εκπροσώπους των 32 εισηγμένων στο Χ.Α. εταιρειών.

Παράλληλα, το παρόν θα δώσουν περίπου 100 funds, ενώ οι fund managers που θα παρευρεθούν θα ξεπεράσουν τους 134 σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες. Το φετινό road show λαμβάνει χώρα υπό διαφορετικές προϋποθέσεις έναντι όλων των προηγούμενων των τελευταίων ετών, με το ευρύτερο επενδυτικό προφίλ της Ελλάδας να έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Τα capital controls από την αρχή του μήνα αποτελούν παρελθόν, οι αποδόσεις των ομολόγων δείχνουν ότι το ρίσκο χώρας έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ο ΟΤΕ χθες δανείστηκε με επιτόκιο κάτω από το 1%, ενώ υπάρχει πλέον νέα διακυβέρνηση με ισχυρό επενδυτικό και μεταρρυθμιστικό προφίλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα κλεισμένα ραντεβού τα έχουν οι τράπεζες, ο ΟΠΑΠ, αλλά και ο ευρύτερος κλάδος της ενέργειας και των υποδομών. Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων λόγω άρσης των capital controls αλλά και λόγω της κινητικότητας στο θέμα των «κόκκινων» δανείων.

Πλην των τραπεζών, τα περισσότερα κλεισμένα ραντεβού τα έχουν όμιλοι όπως ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Intralot, Motor Oil, ΕΛΠΕ και ΓΕΚ Τέρνα. Ειδικά οι ενεργειακοί όμιλοι, όπως και πέρυσι, βρίσκονται στο επίκεντρο. Motor Oil και ΕΛΠΕ, έτσι κι αλλιώς παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον καθώς είναι από τα κορυφαία διυλιστήρια της Ευρώπης, ενώ μετά τις εξελίξεις με το πετρέλαιο, εύλογα είναι στο επίκεντρο.

Ισχυρό είναι το ενδιαφέρον για τον όμιλο Μυτιληναίου που έως τώρα έχει κλείσει 26 ραντεβού, με αιχμή τα νέα επενδυτικά projects, αλλά και το γεγονός ότι η φετινή χρήση είναι η ιστορικά καλύτερη για τον όμιλο, με το τζίρο να προσεγγίζει στο εξάμηνο το 1 δισ. ευρώ, καταδεικνύοντας ότι είναι εφικτός ο στόχος για 2 δισ. ευρώ στο σύνολο.

Επίσης, αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για τον όμιλο ΓΕΚ Τέρνα (και την Τέρνα Ενεργειακή), που βρίσκεται μέσα σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα projects που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλι του Ηρακλείου Κρήτης, το Καζίνο στο Ελληνικό κ.α.

Την Πέμπτη στο road show θα μιλήσει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος θα περιγράψει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα, εξηγώντας και τις προοπτικές που ανοίγονται.

Στο 14ο road show της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο δίνουν το παρόν εταιρείες όπως Alpha Bank, Aegean Airlines, ΑΔΜΗΕ, EXAE, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Cenergy Holdings, Ελλάκτωρ, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα – Τέρνα Ενεργειακή, Lamda Development, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς, ΟΛΠ, ΔΕΗ, Σαράντης, Fourlis, Titan, Viohalco, Ικτίνος, Κρι Κρι, Intralot, Profile Software, Πλαστικά Θράκης, MLS, Autohellas, Ελβάλ-Χαλκόρ και Prodea Investments (πρώην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ).

Τελευταία τροποποίηση στις 08:31 - 18 Σεπ 2019
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman