ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κλειδωμένη» στο limit down και στο -29,83% η MLS

13:55 - 11 Οκτ 2019 | Αναλύσεις
«Κλειδωμένη» στο limit down και στο -29,83% η MLS
Κλειδωμένη στο limit down και στο -29,83% με μεγάλο όγκο και ισχυρό ανεκτέλεστο είναι σήμερα Παρασκευή η μετοχή της MLS, προβληματίζοντας τα μέγιστα την αγορά, καθώς αυτή η εξέλιξη έρχεται ύστερα από την επίσης μεγάλη πτώση των προηγούμενων ημερών…

Πιο αναλυτικά, η μετοχή υποχωρεί σε ποσοστό 29,83% έχοντας κατέλθει στα 2,07 ευρώ που είναι νέα χαμηλά εφτά ετών, καθώς σ’ αυτά τα επίπεδα είχε να βρεθεί από τον Οκτώβριο του 2012! Έχει διακινηθεί όγκος 128.199 τεμαχίων ενώ υπάρχει «κάβα» ανεκτέλεστο εντολών πώλησης περί τα 106.525 τεμάχια! Επίσης, η αποτίμηση της εταιρείας πλέον έχει κατέλθει στα 25,7 εκατ. ευρώ!

Η μετοχή έχει καταγράψει μεγάλη πτώση το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης που υποχώρησε κατά 15,04% και της Δευτέρας που έκλεισε στο -9,34%.

Η εταιρεία MLS συμμετείχε στο χθεσινό 2ο ATHEX Small Cap Conference όπου η διοίκησή της είχε συναντήσεις με χρηματιστές και αναλυτές από Ελλάδα και εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει προβληματισμός για την πορεία πωλήσεων του MAIC, της νέας Πλατφόρμας Αναγνώρισης Φωνής και Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει παρουσιάσει ο όμιλος εδώ και κάποιους μήνες.

Οι πωλήσεις, όπως ειλικρινώς παραδέχτηκε χθες η διοίκηση της εταιρείας διαμορφώνονται πέριξ των 1.000 τεμαχίων MAIC μηνιαίως, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για 4-5 χιλιάδες πωλήσεις. Θυμίζουμε πως σ’ αυτό το project έχει επενδύσει πολλά η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, καθώς αποτελεί ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο προϊόν με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Η προσπάθεια της εταιρείας, όπως τόνισε και στην ανακοίνωσή της την περασμένη Τρίτη, είναι να ανοιχτεί και σε νέες αγορές, διευρύνοντας το πελατολόγιό της. Η MLS δραστηριοποιείται ήδη σε πέντε αγορές (Ελλάδα, Κύπρος, Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία) από τις οποίες τα έσοδα αυξάνονται όπως η ίδια σημειώνει, ενώ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την είσοδο σε επιπλέον δύο αγορές.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:54 - 11 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.