ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εβδομάδα κρίσης και αλήθειας για την MLS

08:14 - 14 Οκτ 2019 | Αναλύσεις
Εβδομάδα κρίσης και αλήθειας για την MLS
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθεί η αγορά τα τεκταινόμενα στη μετοχή – και κατ’ επέκταση στην εταιρεία – MLS, ύστερα από τη μεγάλη πτώση της περασμένης εβδομάδας που θορύβησε εύλογα όλη την επενδυτική κοινότητα, επενδυτές αλλά και εποπτικές αρχές. Το γεγονός ότι μια μετοχή του Mid Cap κλείνει στο limit down με υψηλό ανεκτέλεστο, βλέποντας και τα ομόλογά της να πιέζονται σημαντικά, ασφαλώς και είναι ζήτημα που προξενεί μεγάλη ανησυχία σ’ όλη την αγορά.

Θυμίζουμε πως την Παρασκευή η μετοχή της MLS «κλείδωσε» από νωρίς στο limit down και στο -29,83% (κάτι που είχε να συμβεί πολύ καιρό στο Χ.Α.) κλείνοντας στα 2,07 ευρώ, που είναι νέα χαμηλά 7ετίας, καθώς σ’ αυτά τα επίπεδα είχε να βρεθεί από τον Οκτώβριο του 2012! Παράλληλα, διακίνησε όγκο 166.897 τεμαχίων, ενώ έμεινε ανεκτέλεστο (πώλησης) 91 χιλ. τεμαχίων! Ο προβληματισμός είναι έντονος και εύλογος, καθώς ο τίτλος πιέζεται όλο το τελευταίο διάστημα.

Την περασμένη εβδομάδα η μετοχή υποχώρησε κατά 48%, ενώ το τελευταίο 10ήμερο χάνει κοντά στο 55%. Παράλληλα, ιδιαίτερα αυξημένες είναι και οι πιέσεις και στις τρεις σειρές των ομολόγων της εταιρείας, συνολικής ονομαστικής αξίας 16,7 εκατ. ευρώ, των οποίων όμως η αποτίμηση έχει κατέλθει στα 12,7 εκατ. ευρώ, μετά από πτώση 24% το περασμένο 5ήμερο.

Μένει να δούμε πως θα αντιδράσει σήμερα και προσεχώς η μετοχή της MLS, να μετά τις πωλήσεις θα υπάρξει ισορροπία και αν θα σημειωθεί κάποια άλλη κίνηση ή αντίδραση που να μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα ευρύτερα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.