ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η προσδοκία αναβάθμισης «χτίζει» σερί στο Χρηματιστήριο

08:41 - 21 Οκτ 2019 | Αναλύσεις
Η προσδοκία αναβάθμισης «χτίζει» σερί στο Χρηματιστήριο
Μολονότι σε ποσοστιαία κέρδη δεν υπάρχει κάτι εξαιρετικό, εντούτοις το ελληνικό χρηματιστήριο «χτίζει» διαρκώς καλύτερα τεχνικά επίπεδα, χωρίς ακρότητες και χωρίς εντυπωσιασμούς, έχοντας συμπληρώσει εννέα ανοδικές συνεδριάσεις στις έντεκα τελευταίες.

Όλο το τελευταίο διάστημα οι αγοραστές διατηρούν τον έλεγχο του momentum καθώς με ήπιες και τακτικού τύπου συνεδριάσεις, «χτίζουν» βάσεις σταθερά πάνω από τις 850 μονάδες, συγκεντρώνοντας δυνάμεις για καλύτερη κίνηση προσεχώς. Άλλωστε, παρά τις μικρο-διορθώσεις, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Χ.Α. κρατάει τη συντριπτική πλειονότητα των κερδών του 2019, με το Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στο +40,65% και τον τραπεζικό στο +87,52%! 

Πάντως, όλα συνηγορούν ότι η αγορά «χτίζει» βάσεις – μέσω της συσσώρευσης – στα παρόντα επίπεδα, αναμένοντας νέους καταλύτες – ίσως με την προσδοκία κάποιας αναβάθμισης  – για να κάνει την υπέρβαση και να κινηθεί εκ νέου προς τα προηγούμενα υψηλά της.

Θυμίζουμε ότι την προσεχή Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα έχουμε την ετυμηγορία του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor’s Financial Service, με τις ενδείξεις και τα συμφραζόμενα να «γέρνουν» υπέρ μιας καλύτερης βαθμολόγησης για την Ελλάδα, συνάμα και με τις εξελίξεις με το σχέδιο «Ηρακλής» στις τράπεζες.

Από εκεί και πέρα, η αγορά έχει κάνει πολυήμερη συσσώρευση μεταξύ των 850 και 865 μονάδων, οπότε αναμένει καταλύτες για να κάνει την επόμενη κίνησή της. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνο Χατζηδάκη, «η μεγάλη εικόνα δείχνει το σχηματισμό βάσης για κάποιο υψηλότερο επίπεδο το οποίο δεν είναι άλλο από τις δίδυμες κορυφές του Ιουλίου στις 900 μονάδες. Προς το παρόν και για όσο οι τζίροι δεν δείχνουν να ενισχύονται σε συστηματική βάση, η αργή κίνηση στον άξονα του χρόνου είναι το πιο πιθανό σενάριο για τις επόμενες ημέρες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.