ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανασκούμπωμα στον όμιλο Intracom

08:29 - 23 Οκτ 2019 | Αναλύσεις
Ανασκούμπωμα στον όμιλο Intracom
Ένα γενικευμένο ανασκούμπωμα και μια προσπάθεια φυγής προς τα εμπρός λαμβάνει χώρα στον όμιλο Intracom τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή και κάποιες θετικές εξελίξεις σε επιχειρηματικό επίπεδο τόσο στη μητρική όσο και σε θυγατρικές του ομίλου, που αφήνουν υποσχέσεις για το μέλλον.

Στην Intralot υπάρχει κινητικότητα λόγω της επικείμενης συνεργασίας με τον ΟΤΕ για τα τυχερά παιχνίδια αλλά και λόγω θετικής έκβασης στο συμβόλαιο των ΗΠΑ ενώ η Intrasoft International παίρνει μπαράζ έργων στο εξωτερικό.

Στην πολυσυζητημένη Intralot υπάρχει κάποια αυξημένη κινητικότητα λόγω της επικείμενης συνεργασίας με τον ΟΤΕ για τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, αλλά και λόγω του ότι στην Αμερική υπήρξε θετική εξέλιξη αναφορικά με το συμβόλαιο.

Η μετοχή χθες έκλεισε με σημαντική άνοδο 8,95% και όγκο 1,84 εκατ. τεμάχια με φόντο το γεγονός ότι το δικαστήριο στις ΗΠΑ δεν «πάγωσε» τελικά τη σύμβαση αξίας 215 εκατ. ευρώ, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί. Ο δικαστής John Campbell αρνήθηκε να μπλοκάρει την (αμφιλεγόμενη) συμφωνία στο online στοίχημα με την Intralot, εξέλιξη εξαιρετικά σημαντική για όλο τον ελληνικό όμιλο, καθώς ενδεχόμενο «στοπ», ίσως λειτουργούσε ως πρόκριμα για το τι θα ακολουθήσει σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ.

Θυμίζουμε ότι και τη Δευτέρα η μετοχή της Intralot ενισχύθηκε κατά 8,41%, παίρνοντας ώθηση από τα δημοσιεύματα για επικείμενη σύμπλευση με τον όμιλο ΟΤΕ για τα τυχερά παιχνίδια.

Τέλος, η αιχμή του δόρατος διεθνώς πλέον είναι η Intrasoft International, που τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει σημαντικά έργα υψηλής εξειδίκευσης και μεγάλων απαιτήσεων για φορείς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας «χτίσει» υψηλό ανεκτέλεστο. Πρόσφατα, στις αρχές Οκτωβρίου η Intrasoft International ανέλαβε νέο έργο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων, το οποίο καλύπτει υπηρεσίες ανάπτυξης και συντήρησης λογισμικού, παράλληλα με την παροχή υπηρεσιών τεχνικής και λειτουργικής υποστήριξης.

Παράλληλα, τελευταία η εταιρεία έχει «ανοίξει» και την αγορά της Αφρικής, κλείνοντας συμφωνίες για έργα σε Κένυα, Ουγκάντα και αλλού.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:21 - 24 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.