ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Απόδραση» από την πολυήμερη συσσώρευση αναζητά το Χ.Α.

09:14 - 31 Οκτ 2019 | Αναλύσεις
«Απόδραση» από την πολυήμερη συσσώρευση αναζητά το Χ.Α.
Έχοντας 14 ανοδικές συνεδριάσεις στις 18 τελευταίες που έχουν γίνει από τις 3 Οκτωβρίου, το ελληνικό χρηματιστήριο πιστοποιεί ότι οι αγοραστές έχουν τον έλεγχο της κατάστασης, επιτρέποντας μόνο ενδοσυνεδριακές διορθώσεις, κάτι που έγινε και χθες.

Μολονότι σ’ αυτές τις ανοδικές συνεδριάσεις δεν υπάρχουν πολύ ισχυρά κέρδη αλλά λαμβάνει χώρα μόνο τεχνικής μορφής ανοδική συντήρηση και απολύτως τεχνικό «παίξιμο», εντούτοις κύριο χαρακτηριστικό της αγοράς είναι ότι… αρνείται να υποχωρήσει κάτω από τις 870 μονάδες και να απωλέσει τα τεχνικά κεκτημένα.

Όλα δείχνουν πως η αγορά αναζητά τους νέους καταλύτες που θα τη βοηθήσουν να «αποδράσει» από την πολυήμερη συσσώρευση και να κινηθεί πως τις 880 – 890 μονάδες. Ο μήνας και γενικά το (παραδοσιακά δύσκολο) δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου βγαίνει... αναίμακτα για το ελληνικό χρηματιστήριο που κρατάει σχεδόν το σύνολο των κερδών του από το πρότερο ράλι του 2019, ενώ οι τράπεζες συνεχίζουν σε νέα υψηλά 16 μηνών!

Με τις αποδόσεις των ομολόγων να έχουν εκμηδενιστεί κινούμενες σε ιστορικά χαμηλά, η χώρα επιστρέφει ταχύτατα στην κανονικότητα, εν μέσω αναβαθμίσεων από οίκους αξιολόγησης αλλά και εν γένει κινητικότητας σε πολλά επίπεδα. Παρ’ ότι λοιπόν κάποια από τα θετικά νέα είχαν προεξοφληθεί με το πρότερο ισχυρό ράλι, εντούτοις, νομοτελειακά το χρηματιστήριο θα ακολουθήσει τις θετικές εξελίξεις.

Αναβαθμίσεις, σχέδιο Ηρακλής για τις τράπεζες, κινητικότητα στην πώληση κόκκινων δανείων και ευρύτερες διεργασίες σε επιχειρηματικό επίπεδο, είναι τα συστατικά που αναμένεται να δώσουν περαιτέρω ώθηση στους long του Χ.Α. Χθες π.χ. είχαμε αύξηση της κινητικότητας σε κάποιες μετοχές του Mid Cap όπως την Τεχνική Ολυμπιακή, λόγω του ότι έχουν ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την πώληση του Πόρτο Καρράς, την AVAX που ενισχύθηκε κατά 7,87% με ώθηση από τη διεκδίκηση της Γραμμής 4 του Μετρό, και της Νηρέας που κέρδισε 5,24% λόγω της έγκρισης από την Ε.Ε. της πώλησης μονάδων ώστε να προχωρήσει το deal εκχώρησης στο Amerra Capital Management.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.