ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί ανεβαίνει η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής

09:23 - 31 Οκτ 2019 | Αναλύσεις
Γιατί ανεβαίνει η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής
Σημαντική άνοδο σημειώνει η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής το τελευταίο διήμερο, με αφορμή την κινητικότητα που υπάρχει στο θέμα της πολύκροτης υπόθεσης της πώλησης του Πόρτο Καρράς. Πιο αναλυτικά, η μετοχή στη συνεδρίαση της Τρίτης ενισχύθηκε κατά 3,24%, ενώ χθες υπήρξε ισχυρότερη κίνηση με τον τίτλο να κλείνει με ράλι +8,52% στα 2,42 ευρώ, ενώ διακινήθηκε ισχυρός όγκος 128.949 τεμαχίων!

Πρόκειται για το μεγαλύτερο όγκο στη μετοχή από τις 5 Ιουλίου 2018, ήτοι 16 μήνες πριν, όταν είχε διακινήσει 1,8 εκατ. μετοχές, σε μια ιδιάζουσα συνεδρίαση με πακέτα. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πλέον αισίως έφτασε στα 98,4 εκατ. ευρώ!

Ο λόγος της ανόδου της μετοχής είναι το γεγονός ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με επενδυτή για την πώληση του ξενοδοχείου Πόρτο Καρράς. Η ίδια η Τεχνική Ολυμπιακή με επίσημη ανακοίνωσή της προχθές επισήμανε πως «λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από επενδυτές, αποφάσισε με γνώμονα το συμφέρον της Εταιρείας, να εισέλθει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με επενδυτή, προκειμένου ο τελευταίος να αποκτήσει τις μετοχές της Πόρτο Καρράς Α.Ε.».

Τα σενάρια στην αγορά είναι πολλά, για το ποιος ή ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι, όπου μεταξύ άλλων έχουν ακουστεί ονόματα γνωστών ελληνικών ομίλων με ισχυρή παρουσία στην ξενοδοχειακό κλάδο της χώρας, ενώ μεταξύ των ενδιαφερομένων έχει ακουστεί και κατασκευαστικός όμιλος που φέρεται να αναλαμβάνει την ανακαίνιση του μεγάλου συγκροτήματος. Σε κάθε περίπτωση, τίποτα δεν είναι σίγουρο και τα πάντα θα κριθούν από το τίμημα. Πάντως, η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής, όπως έχει δείξει με την πολιτική της έως τώρα, δεν είναι διατεθειμένη να πουλήσει… φθηνά, ή να… ξεπουλήσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.