ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε χαμηλό 10ετίας η MLS με νέες ισχυρές πιέσεις

09:22 - 06 Νοε 2019 | Αναλύσεις
Σε χαμηλό 10ετίας η MLS με νέες ισχυρές πιέσεις
Εξαιρετικά έντονος εξακολουθεί να είναι ο προβληματισμός σε όλη την επενδυτική κοινότητα για την MLS, ύστερα από τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, αλλά και τη νέα μεγάλη πτώση της μετοχής το τελευταίο διήμερο.

Η μετοχή τη Δευτέρα υποχώρησε κατά 3,97%, ενώ χθες κλιμακώθηκαν οι πωλήσεις (σε μια έτσι κι αλλιώς δύσκολη συνεδρίαση) με τον τίτλο να καταγράφει πτώση 7,96% πέφτοντας στα 1,56 ευρώ, ενώ διακινήθηκε όγκος 97.712 τεμαχίων.

Τα 1,56 ευρώ η μετοχή είχε να τα δει – σε κλείσιμο – από τις 29 Ιουλίου 2009, που σημαίνει ότι η μετοχή «έχασε» δέκα χρόνια… κούρσας και ανάκαμψης! Βεβαίως, ενδοσυνεδριακά η μετοχή είχε πέσει έως τα 1,45 ευρώ στη συνεδρίαση της 14ης Οκτωβρίου όταν βρέθηκε σχεδόν στο limit down, που ακολούθησε το προηγούμενο -29,83% της 13ης Οκτωβρίου, συνεδρίαση που άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου για τη μετοχή και την εταιρεία. Η κεφαλαιοποίηση της MLS πλέον έχει κατέλθει στα 19,37 εκατ. ευρώ, εξαιρετικά χαμηλή για τα δεδομένα του τίτλου.

Αν και η μετοχή έκλεισε με τη μεγαλύτερη πτώση στον Mid Cap και τη δεύτερη μεγαλύτερη σε όλο το Χ.Α. χθες, μένει να δούμε πως θα αντιδράσει σήμερα και αν θα μπορέσει να βγάλει αντίδραση. Γιατί, η εικόνα της, ασφαλώς είναι πολύ κακή. Θυμίζουμε ότι μόλις τον περασμένο Απρίλιο ο τίτλος είχε βρεθεί στα υψηλά των 5,32 ευρώ, επίπεδα που αποτελούν ιστορικά υψηλά για τη μετοχή.

Η αγορά είχε ανησυχήσει για τη δυνατότητα της εταιρείας να αποπληρώσει τα ομόλογά της, αλλά η διοίκηση πρόσφατα έσπευσε να ενημερώσει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το έναυσμα για την αλλαγή πλεύσης των επενδυτών ήταν τα αποτελέσματα 6μήνου της εταιρείας, που ξεκλείδωσαν τις ρευστοποιήσεις, καθώς και η γνωστοποίηση πως οι πωλήσεις της Πλατφόρμας Αναγνώρισης Φωνής και Τεχνητής Νοημοσύνης (MAIC) είναι πολύ κατώτερες του αναμενομένου.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι η ναυαρχίδα και το κεντρικό ατού της εταιρείας την τελευταία διετία, έχοντας ποντάρει πάρα πολλά σ’ αυτό το project, για το οποίο έχει επενδύσει περίπου 10 εκατ. ευρώ και εκατομμύρια ώρες έρευνας και δοκιμών. Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη εταιρεία έχει επιτύχει σημαντικά πράγματα, με πολλές καινοτομίες, απασχολεί πολλούς Έλληνες επιστήμονες και δραστηριοποιείται σε έναν χώρο όπου ανταγωνίζεται μεγάλους διεθνείς κολοσσούς. Η ευχή όλων είναι να καταφέρει να βρει τις λύσεις διαφυγής από την κρίση, άλλωστε έχει και άλλα σημαντικά projects που «τρέχει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.