ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλειωσαν οι εκροές στον ΟΠΑΠ;

09:29 - 06 Νοε 2019 | Αναλύσεις
Τέλειωσαν οι εκροές στον ΟΠΑΠ;
Το 1/3 του συνολικού τζίρου της αγοράς διακίνησε χθες η μετοχή του ΟΠΑΠ, οπότε μένει να δούμε αν ολοκληρώθηκαν οι εκροές των θεσμικών διεθνών χαρτοφυλακίων ή αν υπάρχει ακόμη «ουρά». Ο συνολικός τζίρος της αγοράς έφτασε χθες στα 92,66 εκατ. ευρώ όντας ο μεγαλύτερος των τελευταίων 23 συνεδριάσεων, ενώ στη μετοχή του Οργανισμού διακινήθηκαν 29,24 εκατ. ευρώ μέσω 3 εκατ. τεμαχίων! Ήταν ο μεγαλύτερος τζίρος για τον ΟΠΑΠ εδώ και… χρόνια!

Η μετοχή του ΟΠΑΠ έκλεισε στα 9,55 ευρώ με πτώση 0,52%, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε χαμηλό στα 9,50 ευρώ και υψηλό στα 9,69 ευρώ με την κεφαλαιοποίησή του να διαμορφώνεται στα 3,07 δισ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι ο τίτλος (που τη Δευτέρα υποχώρησε κατά 3,32%) δέχεται αυτές τις πιέσεις και τις εκροές, λόγω της μείωσης του βάρους επενδυσιμότητας (Investability weight) που προχώρησαν τόσο ο οίκος FTSE Russell όσο και η MSCI. Ο λόγος αυτής της εξέλιξης είναι ότι μετά την απόκτηση από την Sazka Group νέου μεριδίου της ελληνικής εισηγμένης μέσω της δημόσιας πρότασης μειώθηκε το free float του τίτλου.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε ο οίκος FTSE Russell, από τη σημερινή συνεδρίαση το βάρος του ΟΠΑΠ στους δείκτες FTSE All-World Index, FTSE Emerging Index, FTSE Global Mid Cap Index, FTSE MPF All-World Index και FTSE Global Style Index μειώνεται από το 67% πριν στο 59,79%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.