ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδιο Ηρακλής, αναβαθμίσεις και 9μηνα δίνουν τον τόνο στο Χ.Α.

09:16 - 14 Νοε 2019 | Αναλύσεις
Σχέδιο Ηρακλής, αναβαθμίσεις και 9μηνα δίνουν τον τόνο στο Χ.Α.
Τη δεύτερη σερί ανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε χθες το ελληνικό χρηματιστήριο κάτι που έγινε για πρώτη μέσα στο Νοέμβριο που – έως τώρα – είναι ένας διορθωτικός μήνας για την αγορά, χωρίς βεβαίως ακρότητες και τάσεις ξεπουλήματος.

Το 2ο 15ήμερο του Νοεμβρίου θα κυλήσει εν μέσω ανακοινώσεων αποτελεσμάτων 9μήνου ή 3ου τριμήνου, αναβαθμίσεων (εκθέσεων και αναλύσεων) από την πλευρά των αναλυτών, αλλά και με τις διεργασίες για το σχέδιο «Ηρακλής» στις τράπεζες, που βρίσκεται στο… φόρτε του.

Υπάρχει πολύ μεγάλη κινητικότητα ευρύτερα σ’ ότι αφορά το σχέδιο αυτό, ενώ αν δεν υπάρξουν εκτός προγράμματος καθυστερήσεις, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή έως τα τέλη Νοεμβρίου. Παράλληλα, πληροφορίες θέλουν το μεγάλο αφεντικό της Fairfax Πρέμ Γουάτσα και ισχυρό επενδυτή στη χώρα μας (Eurobank, Μυτιληναίος, Praktiker κ.λπ.) να έρχεται στην Ελλάδα ώστε να δώσει τις τελικές κατευθύνσεις για τη Eurobank.

Πάντως, σήμερα Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Γιώργου Ζαββού, της Τράπεζας της Ελλάδος και των επικεφαλής των τραπεζών για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με τον Ηρακλή.

Από εκεί και πέρα, το λόγο θα έχουν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, με την Alpha Bank να ανοίγει το χορό την προσεχή Τρίτη και την Εθνική να ακολουθεί την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου.

Μέσα σ’ αυτές τις εξελίξεις το Χ.Α. χθες επανάκτησε τις 870 μονάδες, έχοντας ισχυρή στήριξη από την Coca Cola HBC – λόγω καλών αποτελεσμάτων – και από τη Lamda Development λόγω αναβαθμίσεων από αναλυτές. Αμφότερες οι δύο μετοχές ενισχύθηκαν άνω του 5%, κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο για τον FTSE 25, στηρίζοντας το Γενικό Δείκτη.

Σε κάθε περίπτωση η αγορά μετά τη διόρθωση των πρώτων συνεδριάσεων του Νοέμβρη προσπαθεί να βρει τις νέες της ισορροπίες, περιμένοντας παράλληλα και τους επόμενους καταλύτες που θα μπορούσαν να προσδώσουν νέο ενδιαφέρον και να ελκύσουν καινούρια κεφάλαια στο σύστημα. Πάντως, απαραίτητη προϋπόθεση για να αλλάξει επίπεδο το Χ.Α. είναι να αυξηθεί η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών στα 70-80 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.