ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινά road shows η Mytilineos για το ευρωομόλογο

08:44 - 19 Νοε 2019 | Αναλύσεις
Ξεκινά road shows η Mytilineos για το ευρωομόλογο
Σειρά από road shows και παρουσιάσεις ανά τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ξεκινά από σήμερα ο όμιλος Μυτιληναίου, με αφορμή την έκδοση του ευρωομολόγου των 500 εκατ. ευρώ που θα εκδώσει η θυγατρική Mytilineos Financial Partners με έδρα το Λουξεμβούργο.

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν σε πρωτεύουσες όπως Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Παρίσι, Ζυρίχη και Άμστερνταμ, ενώ το βιβλίο δεν έχει ανοίξει ακόμη. Πάντως, έως την προσεχή Παρασκευή η διαδικασία λογικά θα έχει ολοκληρωθεί, ίσως και νωρίτερα.

Θυμίζουμε πως χθες, με αφορμή την έκδοση των ομολογιών, ο ελληνικός όμιλος πήρε πολύ υψηλή αξιολόγηση από τους οίκους Fitch και Standard & Poor’s. Μάλιστα, η Fitch θέτει αξιολόγηση ΒΒ με σταθερό outlook, δηλαδή βαθμολογία υψηλότερη από το ελληνικό Δημόσιο, που σημαίνει ότι η Mytilineos μπαίνει στο… κλειστό κλαμπ των τεσσάρων ελληνικών εταιρειών με τέτοια αξιολόγηση.

Οι υπόλοιπες τρεις εταιρείες που έχουν καλύτερη αξιολόγηση από το ελληνικό δημόσιο είναι οι ΟΤΕ, Coca Cola HBC και Τιτάν.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την Έκδοση θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Mytilineos έχει δρομολογημένες ή υπό εξέταση επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ στην ηλεκτροπαραγωγή, τη μεταλλουργία και τις ΑΠΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.