ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπροστά στο «στοίχημα» των 900 μονάδων πλέον το Χ.Α.

11:38 - 20 Νοε 2019 | Αναλύσεις
Μπροστά στο «στοίχημα» των 900 μονάδων πλέον το Χ.Α.
Μπροστά στο στοίχημα της κομβικής ζώνης των 900 μονάδων είναι πλέον το ελληνικό χρηματιστήριο, κλείνοντας χθες σε νέα υψηλά σχεδόν τεσσάρων μηνών και για πρώτη φορά από τις αρχές Αυγούστου πάνω από τις 890 μονάδες! Το Χ.Α. έχει συμπληρώσει πέντε ανοδικές συνεδριάσεις στις έξι τελευταίες, προσπαθώντας να κατοχυρώσει την ευρύτερη περιοχή των 890-895 μονάδων, ώστε κατόπιν να «χτυπήσει» τα υψηλά των 900 μονάδων.

Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες από τις 850 -860 μονάδες κοντά στο όριο των 900 μονάδων, οπότε για την υπέρβαση (και) αυτής της περιοχής, ίσως και ίσως απαιτηθεί περισσότερος χρόνος και περαιτέρω συσσώρευση.

Άλλωστε, σχεδόν όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι η συσσώρευση και η συγκέντρωση δυνάμεων είναι απαραίτητη εξέλιξη, ώστε να μπουν οι βάσεις σε τεχνικό επίπεδο για την υπέρβαση του κομβικού ορίου των 900 μονάδων, που, αν επιτευχθεί, θα αναβαθμίσει όλη την αγορά ευρύτερα.

Μένει βεβαίως να δούμε το timing αυτής της υπέρβασης, και το αν θα υπάρξουν άμεσα δυνάμεις για να γίνει κάτι τέτοιο, ή αν θα δούμε ελεγχόμενη οπισθοχώρηση για να υπάρξει συγκέντρωση δυνάμεων. Πάντως, το γεγονός ότι χθες οι αγοραστές κράτησαν έως το τέλος την αγορά πάνω από τις 890 μονάδες, είναι σημάδι που δείχνει ότι δε θα αργήσει η υπέρβαση.

Σε κάθε περίπτωση, η αγορά βρίσκεται σε ένα γόνιμο στάδιο μεγάλων εξελίξεων που διατηρούν ψηλά το ενδιαφέρον των επενδυτών. Το σχέδιο «Ηρακλής» στις τράπεζες, οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων και το νέο οργανόγραμμα της Alpha Bank, το «τρέξιμο» των διαδικασιών για την ΑΜΚ στη Lamda Development, το μεγάλο ευρωομόλογο της Μυτιληναίος, ο διαγωνισμός για το καζίνο στο Ελληνικό, αλλά και το μπαράζ των θετικών εκθέσεων για την Ελλάδα, κρατούν σε εγρήγορση την αγορά.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:41 - 20 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.