ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλα χαρτοφυλάκια μπαίνουν στο ομόλογο της Ελλάκτωρ

11:09 - 05 Δεκ 2019 | Αναλύσεις
Μεγάλα χαρτοφυλάκια μπαίνουν στο ομόλογο της Ελλάκτωρ
Ισχυρά διεθνή χαρτοφυλάκια «μπαίνουν» στο ομόλογο της Ελλάκτωρ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λονδίνο, έως χθες είχε καλυφτεί το 75% της έκδοσης, ενώ το βιβλίο κλείνει σήμερα Πέμπτη το απόγευμα, με την επιτυχία να θεωρείται δεδομένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λονδίνο, στο εξειδικευμένο αυτό επενδυτικό προϊόν του ομίλου μπήκαν ισχυροί «παίκτες» με μεγάλα πακέτα που ξεκινούν από τα 50 εκατ. ευρώ και φτάνουν έως και τα 120 εκατ. ευρώ!

Σ' ό,τι αφορά το επιτόκιο, οι πληροφορίες είναι για την ώρα συγκεχυμένες, αφού άλλες κάνουν λόγο για κουπόνι που κινείται γύρω στο 5,5 – 5,80%, ενώ χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg τοποθετούσε το επιτόκιο στο 6% με 7%.

Θυμίζουμε ότι εξ αρχής η διοίκηση της Ελλάκτωρ στις παρουσιάσεις που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή σε Έλληνες αλλά και διεθνείς επενδυτές και διαχειριστές, είχε επισημάνει ξεκάθαρα ότι το επιτόκιο δεν μπορεί να πέσει κάτω από το 4%. Και τούτο διότι αυτό που προσφέρει είναι ένα high yield bond, έχοντας παράλληλα πλήρη επίγνωση ότι είναι η πρώτη έξοδος στις διεθνείς αγορές, οπότε η συγκεκριμένη έκδοση εύλογα δύναται να «κουμπώσει» σε ένα υψηλό σχετικά επιτόκιο.

Ασχέτως με το επιτόκιο, ο όμιλος μέσω του μεγάλου αυτού ομολόγου, θα μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει ένα πολύ μεγάλο μέρος του δανεισμού του με περίπου ίδιο κόστος χρήματος, ενώ παράλληλα αποδεσμεύει σημαντικά assets που έως τώρα βρίσκονται ενεχυριασμένα λόγω τραπεζικού δανεισμού.

Παράλληλα, απελευθερώνει τις πολύ απαραίτητες ταμιακές ροές που σήμερα απορροφώνται στην πληρωμή τόκων, ενώ ξεκινάει και ένα «χτίσιμο» επενδυτικής σχέσης με σημαντικά ξένα χαρτοφυλάκια που στο μέλλον μπορεί να οδηγήσει σε νέα πονταρίσματα (από αυτά) σε καινούριο ομόλογο του ομίλου σε χαμηλότερα επιτόκια.

Υπενθυμίζεται πως το ομόλογο της Ελλάκτωρ δεν περιλαμβάνει όλο τον όμιλο, αλλά μόνο το «μπουκέτο» των… ασημικών και των δραστηριοτήτων που φέρνουν ισχυρές ταμιακές ροές, ήτοι την Αττική Οδό, τα Αιολικά Πάρκα και η διαχείριση απορριμμάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:13 - 05 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.