ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαχαράκης (Fast Finance): Η ΔΕΗ και το στοίχημα των 900 μονάδων

11:07 - 16 Δεκ 2019 | Αναλύσεις
Ζαχαράκης (Fast Finance): Η ΔΕΗ και το στοίχημα των 900 μονάδων
Στο γεγονός της παρουσίασης σήμερα το μεσημέρι του business plan της ΔΕΗ αναφέρεται στην εβδομαδιαία ανάλυσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης, τονίζοντας ότι «ο τίτλος βραχυπρόθεσμα χρειάζεται προσοχή μιας και οι πιθανότητες για μία γρήγορη διόρθωση στην καλύτερη περίπτωση είναι αυξημένες».

Θυμίζουμε πως ο τίτλος της ΔΕΗ την περασμένη εβδομάδα εντυπωσίασε καταγράφοντας άνοδο 19% και ήταν η κορυφαία μετοχή του Χ.Α., ανεβάζοντας τα κέρδη του ράλι το 2019 στο +200%! Την Παρασκευή η μετοχή έκλεισε στα 3,92 ευρώ (με άνοδο 2,89%) επίπεδα που είναι νέα υψηλά κοντά δυόμισι ετών, ενώ η κεφαλαιοποίηση πλέον διαμορφώνεται στα 909 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Ζαχαράκης συνεχίζοντας την ανάλυσή του τονίζει πως η αύξηση κεφαλαίου της Lamda Development «τελειώνει και καλύπτεται με χαρακτηριστική ευκολία και πλέον μένει να δοθεί ένα τέλος στο σήριαλ του διαγωνισμού για το καζίνο, γεγονός που θα είναι και η αφορμή να ξεκινήσει το έργο. Ο χρηματιστής σημειώνει πως «το οχηρό των 900 - 910 μονάδων φαίνεται να δοκιμάζεται για ακόμα μία φορά, ενώ κατοχύρωσή του θα αναγκάσει αρκετούς να επανεκτιμήσουν την αγορά».

Ο κ. Ζαχαράκης τονίζει πως η χρονιά φαίνεται να κλείνει με τους καλύτερους οιωνούς για το 2020 με τον Γενικό Δείκτη να έχει αξιοζήλευτη απόδοση παγκοσμίως μιας και ήδη τρέχει με 45%, απόδοση κάτι που σταδιακά προσελκύει και νέους ξένους και Έλληνες επενδυτές. Αυτή την εβδομάδα υπάρχει και η λήξη παραγώγων, με τους long να έχουν το πάνω χέρι ενώ ακολουθούν μερικές συνεδριάσεις για το τέλος του έτους που τα θεσμικά χαρτοφυλάκια θα προσπαθήσουν να κερδίσουν αποδόσεις στις σημαντικές τους θέσεις».

Τέλος, τονίζει πως «μεσοπρόθεσμα παραμένουμε ιδιαίτερα αισιόδοξοι με την αγορά, μιας και ακόμα δεν έχουμε καν καταγράψει τα μακροοικονομικά δεδομένα που θα αλλάζουν μήνα με τον μήνα. Η αγορά από τις εκλογές έχει ήδη συσσωρεύσει πέντε μήνες και φαίνεται έτοιμη πλέον να έχει τις πιθανότητες να ξεκινήσει μία νέα ανοδική κίνηση από την στιγμή που θα κατοχυρώσει το πολυπόθητο επίπεδο του 900-910 μονάδων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.