ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι ''βλέπουν'' Marfin και Praxis για το Χ.Α.

18:42 - 18 Ιουν 2007 | Αναλύσεις
Οι επιδόσεις των διεθνών χρηματιστηρίων αναμένεται να δώσουν και πάλι τον «ρυθμό» στην εγχώρια αγορά ελλείψει επιχειρηματικής ειδησεογραφίας και νέων καταλυτών, επισημαίνει στο εβδομαδιαίο report της η Marfin/Egnatia.

Έντονη διατηρείται η φημολογία περί νέων εξαγορών και συγχωνεύσεων ιδίως στους κλάδους των τραπεζών, της υγείας και της ναυτιλίας.

Στις κορυφαίες επιλογές της Marfin/Egnatia περιλαμβάνονται η Εθνική Τράπεζα, ο όμιλος Μυτιληναίος, η ΜΕΤΚΑ, η Τιτάν, η Jumbo, η Intralot και η Τέρνα.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές στην ελληνική χρηματαγορά βραχυπρόθεσμα.

Επιμένει ανοδικά η Praxis Sec.

Θα συνεχίσει η αγορά να ακολουθεί την ανοδική πορεία των κυριότερων διεθνών κεφαλαιαγορών, επισημαίνει η Praxis Sec. στο report για την εβδομαδιαία στρατηγική. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι ένα μέρος μη θεσμικών επενδυτών έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται με αποτέλεσμα οι τίτλοι από τον χώρο της μικρής κεφαλαιοποιήσεις να σημειώνουν υπεραποδόσεις από την αρχή του έτους.

Επισημαίνουμε ότι σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα παραμένουμε θετικοί, όσο διατηρούνται οι προσδοκίες για διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης της εταιρικής κερδοφορίας τα επόμενα έτη, ενώ σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα οποιαδήποτε διόρθωση είναι επιθυμητή.

Συνεχίζει η ΑΧΕΠΕΥ να παρακολουθεί το υπόδειγμα απόδοσης εταιρικών κερδών και 10ετων ομολόγων για την ελληνική κεφαλαιαγορά, όπου ο δείκτης βαθμού υπερτίμησης / υποτίμησης, διατηρείται σε υποτιμημένη περιοχή, ενώ ο εκτιμώμενος πολλαπλασιαστής κερδών 2007 (PE 2007e), διαμορφώνεται σε 16,89x, το οποίο είναι 7,2% χαμηλότερο από μέσο ιστορικό P/E της τελευταίας δεκαετίας (18,1x).

Οι κυριότερες επενδυτικές επιλογές περιλαμβάνουν τις εταιρίες: Intralot, Σαράντης, Audio Visual και Πλαστικά Θράκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.