ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πράσινο φως» από τράπεζες για τον επενδυτή της Creta Farms

10:23 - 17 Δεκ 2019 | Αναλύσεις
«Πράσινο φως» από τράπεζες για τον επενδυτή της Creta Farms
Μέχρι σήμερα αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως από τις τράπεζες για την εξυγίανση της Creta Farms.

Σ’ αυτή τη περίπτωση, θεωρείται εφικτός ο στόχος να έχει ολοκληρωθεί το κείμενο της συμφωνίας για την είσοδο αγοραστή έως τις 23 Δεκεμβρίου 2019. Την ίδια μέρα έχει οριστεί και η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων με αίτημα την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης.

Εφόσον δοθεί σήμερα το «πράσινο φως» από τις τράπεζες θα ανακοινωθεί και  ο προτιμητέος επενδυτής του διαγωνισμού για την απόκτηση της Creta Farms, που είναι το fund Impala BV, επικεφαλής του οποίου είναι ο Δημήτρης Βιντζηλαίος.

Το επόμενο βήμα αφορά στην κατάθεση της αίτησης υπαγωγής στα άρθρα 106 β και δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

Υπενθυμίζεται ότι το βασικό περίγραμμα της συμφωνίας εξυγίανσης προβλέπει  όσον αφορά στο ύψος του «κουρέματος» των δανείων να φθάσει μεσοσταθμικά στο 50%, ενώ παράλληλα την εισροή νέων κεφαλαίων μέσα από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Εάν όλα κυλήσουν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες επιδιώξεις, τότε ο νέος ιδιοκτήτης της αλλαντοβιομηχανίας θα κληθεί να δώσει μια μάχη με το χρόνο καθώς στην παρούσα φάση η εταιρεία βρίσκεται με «παγωμένη» την παραγωγική της διαδικασία, χωρίς αποθέματα και σχεδόν μηδενική παρουσία στη λιανική.

AΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.