ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ενεργειακές μετοχές μόνιμα στο προσκήνιο Κύριο

08:04 - 18 Δεκ 2019 | Αναλύσεις
Οι ενεργειακές μετοχές μόνιμα στο προσκήνιο
Δικαιώνοντας όσους ισχυρίζονται ότι μαζί με τις τράπεζες ο κλάδος της ενέργειας είναι ο πιο σημαντικός στο ελληνικό χρηματιστήριο, οι ενεργειακές μετοχές συνεχίζουν να ξεχωρίζουν, δίνοντας εξαιρετικές αποδόσεις. Θυμίζουμε ότι και το 2018 οι μετοχές του ευρύτερου κλάδου της ενέργειας και των υποδομών έδωσαν σημαντικά κέρδη, ενώ γενικότερα έχουν έρθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια.

Άλλωστε, και ο πρόεδρος του Χ.Α. Σωκράτης Λαζαρίδης, κατ’ επανάληψη έχει υποστηρίξει ότι οι ενεργειακές μετοχές θα συνεχίσουν να είναι στο προσκήνιο και τα επόμενα χρόνια. Η ΔΕΗ εύλογα δεσπόζει όλο το τελευταίο διάστημα αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019, όμως υπάρχουν και άλλες μετοχές του κλάδου που πάνε εξαιρετικά. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΔΕΗ είναι η κορυφαία μη τραπεζική μετοχή του Large Cap φέτος, έχοντας άνοδο περί το 220%, με τους επενδυτές να «ποντάρουν» στο στοίχημα της εξυγίανσης.

Χθες έφτασε να κερδίζει άνω του 9% φτάνοντας στα 4,25 ευρώ, ενώ έκλεισε στα 4,12 ευρώ (νέα υψηλά δυόμισι ετών), με όγκο 1,4 εκατ. τεμάχια και αποτίμηση στα 956 εκατ. ευρώ. Από κοντά και ο τίτλος του ΑΔΜΗΕ που έκλεισε με άνοδο 7,27% στα 2,36 ευρώ διακινώντας όγκο πάνω από 1 εκατ. μετοχές! Και εδώ υπάρχουν νέα υψηλά δυόμισι περίπου ετών.

Κοντά στα υψηλά πολλών ετών βρίσκονται και οι ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή, έχοντας εξαιρετικές επιδόσεις το 2019. Πολύ καλή συμπεριφορά και από τη Mytilineos που έκλεισε χθες στα 9,90 ευρώ με άνοδο 2,80%, η Τιτάν στο +2,53%, Motor Oil +1,58% κ.ο.κ. Σε κάθε περίπτωση, ο ευρύτερος κλάδος της ενέργειας και των υποδομών θα είναι – νομοτελειακά – στο προσκήνιο και το νέο έτος. Αυτό άλλωστε λαμβάνει χώρα και διεθνώς.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:55 - 18 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.