ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

X.A.:Ο ισχυρός τζίρος και τα blue chips του FTSE 25

11:03 - 18 Δεκ 2019 | Αναλύσεις
X.A.:Ο ισχυρός τζίρος και τα blue chips του FTSE 25
Στους αγοραστές έχει επανέλθει εκ νέου η πρωτοβουλία των κινήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο είναι ξανά μπροστά στο (δύσκολο) στοίχημα της υπέρβασης των 900 μονάδων, που όταν το κερδίσει, θα απελευθερωθεί τεχνικά, αλλά θα φέρει και νέες εισροές κεφαλαίων. Η αγορά έχει τρεις φορές το τελευταίο διάστημα πλησιάσει στην ανάκτηση των 900 μονάδων, όμως πειστική κατοχύρωση σε διάρκεια δεν πέτυχε.

Από εκεί και πέρα, η αγορά δείχνει να συγκεντρώνει δυνάμεις, έχοντας και νέα στηρίγματα από τον ευρύτερο FTSE 25, με μετοχές που βγαίνουν στο προσκήνιο και στηρίζουν το Γενικό Δείκτη σε περιόδους όπως η τωρινή που οι τράπεζες υστερούν.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της χθεσινής συνεδρίασης είναι ότι καταγράφηκε σημαντική αύξηση του τζίρου που ξεπέρασε μετά από καιρό τα 102 εκατ. ευρώ, εν μέσω διεύρυνσης επενδυτικών επιλογών και σε blue chips που είτε είχαν μείνει πίσω, είτε έχουν λόγους ανόδου όπως ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και Lamda Development.

Μετά τη διόρθωση της Δευτέρας, χθες επανήλθαν δυναμικά οι αγοραστές, παίρνοντας εκ νέου θέσεις σε ισχυρά blue chips. Μάλιστα, τόσο ο Γενικός Δείκτης όσο και ο FTSE 25 έκλεισαν στα υψηλά ημέρας, αφήνοντας καλή παρακαταθήκη για τη σημερινή συνεδρίαση.

Η αγορά έχει κάνει διόρθωση πρόσφατα, οπότε «πατάει» πιο γερά στην ευρύτερη περιοχή των 890 μονάδων, επίπεδα που είναι το τελευταίο προπύργιο πριν από τη διάσπαση των 900 μονάδων.

Σε κάθε περίπτωση, το momentum παραμένει υπέρ των long, καθώς σε κάθε διορθωτική συνεδρίαση οι τζίροι και οι όγκοι μειώνονται σημαντικά, ενώ στις ανοδικές ημέρες καταγράφεται εμφανέστατη αύξηση των συναλλαγών, κάτι που μαρτυρά ότι υπάρχει «δημιουργικό» χρήμα στην αγορά.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:08 - 18 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.