ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με αυξημένους όγκους επανέρχεται η ΕΥΔΑΠ στον FTSE 25 Κύριο

08:14 - 20 Δεκ 2019 | Αναλύσεις
Με αυξημένους όγκους επανέρχεται η ΕΥΔΑΠ στον FTSE 25
Στη μεγάλη κατηγορία του Χ.Α. ήτοι στον FTSE 25 επανέρχεται από την προσεχή Δευτέρα η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, με τη μετοχή να έχει αυξήσει κατακόρυφα τους όγκους και τους τζίρους το τελευταίο διάστημα, με αφορμή αυτή τη μετάβαση…

Η ΕΥΔΑΠ επιστρέφει στο Large Cap μετά από μια διετία περίπου, ενώ θυμίζουμε ότι κεντρικό πρόβλημα για την «αποβολή» της στις προηγούμενες αναθεωρήσεις, ήταν η περιορισμένη εμπορευσιμότητα, που δεν άρμοζε σε μετοχή της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης.

Οπότε, το γεγονός ότι τώρα έχει αυξήσει τους όγκους της, είναι θετικό σημάδι… αλλαγής του προηγούμενου status quo. Αρκεί βεβαίως να διατηρηθεί, καθώς η μετοχή δεν έχει καλή «παράδοση» από πλευράς εμπορευσιμότητας, ενώ πολύ σπάνια κάνει αισθητή την παρουσία της στο ταμπλό. Θυμίζουμε ότι οι μέσοι όροι του τίτλου έως πρόσφατα, ήταν πολύ χαμηλότερα, ενώ τον Οκτώβριο έφτασε να διακινεί έως και 5 χιλ. μετοχές την ημέρα!

Πάντως, σε όλες τις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 100 χιλ. τεμάχια ημερησίως, με αποκορύφωμα τη συνεδρίαση της Δευτέρας όπου διακίνησε 294.514 τεμάχια, που είναι ο υψηλότερος όγκος όχι μόνο του 2019, αλλά των τελευταίων ετών! Την Τρίτη διακίνησε 125.548 μετοχές, την Τετάρτη 177.514 και χθες 147.053 μετοχές.

Η μετοχή βρίσκεται στα 7,60 ευρώ, έχοντας υψηλό 52 εβδομάδων στα 8,33 ευρώ, ενώ η εταιρεία αποτιμάται στα 809 εκατ. ευρώ. Η ΕΥΔΑΠ επανέρχεται στον Large Cap και στο δείκτη FTSE 25, παίρνοντας τη θέση της Cenergy Holdings, που πλέον θα μετέχει στο δείκτη Mid Cap.

Επιλαχούσες για τον FTSE 25 μετοχές είναι οι Autohellas, ΟΛΘ, Quest Συμμετοχών, Attica Bank και Cenergy Holdings, ενώ στο δείκτη του μεσαίου χώρου Mid Cap εισάγονται οι Autohellas, ΟΛΘ και Cenergy Holdings με παράλληλη διαγραφή των MLS, Παπουτσάνης και AS Company. Επιλαχούσες μετοχές για τον Mid Cap είναι οι Reds, Intercontinental, Ελτράκ, Παπουτσάνης και AS Company.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.