ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι μαρτυρούν οι μεγάλες αναβαθμίσεις που έχουν ξεκινήσει στο Χ.Α. Κύριο

12:00 - 30 Δεκ 2019 | Αναλύσεις
Τι μαρτυρούν οι μεγάλες αναβαθμίσεις που έχουν ξεκινήσει στο Χ.Α.
Έχουν ξεκινήσει οι μεγάλες αναβαθμίσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο εδώ και κάποιο διάστημα, στοιχείο που μαρτυρά – για όσους ξέρουν να διαβάζουν τις εξελίξεις – ότι η αγορά έχει πολύ (ανοδικό) δρόμο μπροστά της, παρά το ράλι που έκανε το 2019. Θυμίζουμε ότι σε αγορές bear market, οι αναλυτές δίνουν διαρκώς ολοένα και πιο… χαμηλές τιμές, ενώ σε αγορές bull, «χτίζουν» διαρκώς υψηλότερες τιμές – στόχους.

Σ’ ό,τι αφορά το Χ.Α. και παρά το ράλι του ’19, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγορά είχε «λιώσει» κυριολεκτικά για πολλά έτη χάνοντας την κούρσα των διεθνών δεικτών, οι τράπεζες είχαν ισοπεδωθεί, οπότε τώρα δεν γίνεται τίποτα άλλο, από το να καταγράφεται το έλασσον της εξισορρόπησης και της επιστροφής στην κανονικότητα.

Μεγάλοι εγχώριοι αλλά και ξένοι επενδυτικοί οίκοι έχουν προβεί το τελευταίο δίμηνο σε μπαράζ αναβαθμίσεων για τις ελληνικές τράπεζες, ανεβάζοντας και τις τιμές στόχους! Στις μετοχές της πραγματικής οικονομίας, οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή του ΟΤΕ, όπου πρόσφατα η Barclays ανέβασε την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 17 ευρώ από τα 14 πριν, καθώς επίσης και της Lamda Development όπου η Euroxx Χρηματιστηριακή ανέβασε την τιμή στόχο στα 12,60 ευρώ, ήτοι πάνω από 50% υψηλότερα σε σχέση με τα παρόντα επίπεδα του τίτλου!

Σε… ιστορικά υψηλά «στέλνει» τη μετοχή της Motor Oil η Euroxx Χρηματιστηριακή με νέα έκθεσή της, καθώς διατυπώνει σύσταση "overweight" ανεβάζοντας την τιμή – στόχο στα 29 ευρώ, επίπεδα που – αν πάει η μετοχή – θα αποτελούν ιστορικά υψηλά!

Μάλιστα, το περιθώριο ανόδου που θέτει η τιμή στόχος της Euroxx είναι πάνω από 50% συγκριτικά με τα τρέχοντα επίπεδα του τίτλου! Συνάμα, οι αναλυτές της Euroxx εκτιμούν πως η Motor Oil θα διατηρήσει γενναιόδωρη μερισματική πολιτική, με το μέρισμα ανά μετοχή να κινείται στο εύρος των 1,3 - 1,4 ευρώ την περίοδο 2019-2021 (απόδοση  μεταξύ 6,4 και 6,9%).

Θυμίζουμε ότι η μετοχή της Motor Oil έχει ιστορικά υψηλά στα 24 ευρώ από τις 3 Ιουλίου 2019, ενώ αυτή την περίοδο διαπραγματεύεται πέριξ των 20,74 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση στα 2,29 δισ. ευρώ, ευρισκόμενη στην 9η θέση των αποτιμήσεων στο σύνολο του Χ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:37 - 30 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.