ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαχαράκης (Fast Finance): Τα τεχνικά δεδομένα δείχνουν σταδιακή αλλαγή επιπέδου

09:32 - 30 Δεκ 2019 | Αναλύσεις
Ζαχαράκης (Fast Finance): Τα τεχνικά δεδομένα δείχνουν σταδιακή αλλαγή επιπέδου
Την άποψη ότι η κατοχύρωση της περιοχής των 900 – 910 μονάδων θα ανοίξει το δρόμο για… τετραψήφιο νούμερο στο Γ.Δ., όπερ και σημαίνει πάνω από τις 1.000 μονάδες εκφράζει στη χθεσινοβραδινή – τελευταία για το 2019 – ανάλυση ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης.

Ο χρηματιστής σημειώνει πως πλέον οι 910 μονάδες είναι κοντινή στήριξη κι επιθετική τάση σε κλείσιμο ημέρας, ενώ πιθανή διάσπασή της μπορεί να δοκιμάσει εκ νέου το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων. Από εκεί και πέρα, μετά το κλείσιμο πάνω από τις 920 μονάδες την Παρασκευή, επόμενη κοντινή αντίσταση είναι στις 938 μονάδες για το Γενικό Δείκτη.

Για τον FTSE 25 αναφέρει πως έχει κοντινή αντίσταση στις 2.333 μονάδες όπου θέλει προσοχή, καθώς πιθανή κατοχύρωσή της, μπορεί να δώσει περαιτέρω τάση με επόμενο στόχο τις 2.480 μονάδες. Η κοντινή στήριξη για τον 25άρη είναι οι 2.284 μονάδες, με επόμενο επίπεδο τις 2.246 μονάδες, σε περίπτωση διάσπασης του τελευταίου.

Θυμίζουμε πως ο FTSE 25 έκλεισε την Παρασκευή στις 2.306,00 μονάδες (+0,80%) που είναι νέα υψηλά πολλών ετών και πλέον δείχνει να κατοχυρώνει την ευρύτερη ζώνη των 2.250 – 2.270 μονάδων, που εδώ και χρόνια δεν μπορούσε να υπερβεί ώστε να βοηθήσει και το Γ.Δ. στην αλλαγή επιπέδου.

Για τον τραπεζικό δείκτη ο κ. Ζαχαράκης τονίζει πως ο κλάδος είναι αυτός που μπορεί να βοηθήσει στην συνέχεια με μία κατοχύρωση και των 888 μονάδων σε κλείσιμο, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και να οδηγήσει σε πρώτη φάση στις 940 μονάδες. Όλα δείχνουν ότι ξεκίνησε μία νέα κίνηση μετά από μία συσσώρευση πέντε μηνών, σε μία αγορά που διψάει για αποδόσεις μετά από πολλά χρόνια “καχεξίας”.

Θυμίζουμε πως ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στην τελευταία συνεδρίαση στις 885,09 μονάδες (+1,68%), ενώ υπολείπεται των υψηλών 15 μηνών που είναι στις 924,17 μονάδες από το ενδοσυνεδριακό υψηλό της 18ης Νοεμβρίου 2019.

Κατά τα λοιπά, στη χθεσινή του ανάλυση ο χρηματιστής σημειώνει πως «πλέον μαζί με εμάς όλο και περισσότεροι είναι αισιόδοξοι τόσο για την Ελληνική οικονομία όσο και για το Ελληνικό χρηματιστήριο κάτι που μέρα με την μέρα φαίνεται τόσο στο ταμπλό όσο και στην οικονομία. Η σταδιακή μείωση των φόρων ενδυναμώνει την αγορά, ενώ οι ξένες κυρίως επενδύσεις στην Ελληνική οικονομία παίρνουν σάρκα και οστά.

Επίκειται το πολύ σημαντικό ξεκίνημα του Ελληνικού με το αγκάθι του καζίνου να μένει να λυθεί καθώς τα συμφέρονται να είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Ευρύτερα ο κλάδος του real estate φαίνεται να έχει ξεκινήσει με διαφορά πρώτος το χορό της ανάπτυξης, λόγω κάποιων ιδιαίτερων παραγόντων προσθέτοντας «ταχύτητα» στη φυγή προς τα εμπρός.

Μένει να δούμε, τονίζει ο χρηματιστής, πως θα χειριστούμε καλύτερα τα Ευρωπαϊκά κεφάλαια που περιμένουν για τις δημόσιες επενδύσεις και που μπορούν να προσθέσουν παράλληλα μονάδες στο ΑΕΠ. Τέλος, έχει ενδιαφέρον το σχόλιό του πως «οι μεγάλες αποδόσεις του 2019 δεν χρειάζεται να φοβίζουν, μιας και η αγορά έρχεται από ταλαιπωρία πολλών ετών»…

Τελευταία τροποποίηση στις 09:39 - 30 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.