ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άλμα για το ελβετικό φράγκο, μέσω ΗΠΑ

10:52 - 14 Ιαν 2020 | Αναλύσεις
Άλμα για το ελβετικό φράγκο, μέσω ΗΠΑ
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πλέον δεν θεωρεί ότι η Κίνα προβαίνει σε χειραγώγηση του γουαν και οι αγορές υποδέχθηκαν με μεγάλη ικανοποίηση την είδηση.

Αντίθετα, άλμα στα υψηλότερα επίπεδα από το 2018 είχαμε για το ελβετικό φράγκο, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έβαλε την Ελβετία στη λίστα των χωρών που χειραγωγούν το εθνικό τους νόμισμα.

Οι αρχές της Ουάσιγκτον κάλεσαν την Ελβετία «να αναπροσαρμόσει τις μακροοικονομικές πολιτικές ώστε να υποστηρίζουν την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα. Παρότι το κόστος δανεισμού για την Ελβετία είναι από τα χαμηλότερα στον κόσμο, οι ελβετικές αρχές δεν εκμεταλλεύονται όσο πρέπει τη δημοσιονομική πολιτική», αναφέρεται στην έκθεση.

Το φράγκο παρέμενε σταθερό το πρωί της Τρίτης, στο 0,9706΄εναντι του δολαρίου, έπειτα από κέρδη 0,2% της προηγούμενης συνεδρίασης. 

Οι υπόλοιπες χώρες στη λίστα παρακολούθησης του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ είναι Κίνα, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, Γερμανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Σιγκαπούρη, Μαλαισία και Βιετνάμ. Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ αναίρεσε τον χαρακτηρισμό της χειραγώγησης εθνικού νομίσματος για την Κίνα.

Διαβάστε επίσης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.