ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξημένη κινητικότητα στα small caps του Χ.Α.

11:03 - 15 Ιαν 2020 | Αναλύσεις
Αυξημένη κινητικότητα στα small caps του Χ.Α.
Μια ευχάριστη διαφοροποίηση σε σχέση με την… πάγια εικόνα που έχει το ελληνικό χρηματιστήριο λαμβάνει χώρα στις τελευταίες συνεδριάσεις, όπου μετοχές της μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης – έως και της ακραίας περιφέρειας – παρουσιάζει κάποια αυξημένη κινητικότητα.

Την ίδια ώρα που στον FTSE 25 αλλά και στις τράπεζες υπάρχουν κάποια εύλογα σημάδια μερικής κόπωσης, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτές οι μετοχές κυριάρχησαν με έμφαση στο ράλι του 2019, αρκετές μετοχές της μικρής αποτίμησης, έχουν ανεβάσει στροφές.

Δεν αναφερόμαστε σε μαζικό κύμα ισχυρής αφύπνισης σύσσωμης της μικρομεσαίας αποτίμησης, αλλά και ενδιαφέρουσα κίνηση αρκετών τίτλων, συνάμα με αύξηση όγκων και τζίρων. Μένει να δούμε αν αυτό είναι καθαρά συγκυριακή εξέλιξη, ή αν δείχνει κάτι παραπάνω. Πάντως, ως γνωστόν παραδοσιακά, ένα χρηματιστηριακό ράλι ολοκληρώνεται με το… ξέσπασμα των «μικρών», όμως – κατά τη γνώμη μας – απέχουμε πολύ ακόμη από το να φτάσουμε σε κάτι τέτοιο.

Πάντως, αρκετές εταιρείες είτε έχουν βελτιώσει τα μεγέθη τους, είτε έχουν τακτοποιήσει ή τακτοποιούν τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης δανεισμού με τις τράπεζες, είτε βλέπουν φως στο… τούνελ της δραστηριότητάς τους. Γενικώς υπάρχει κάποια αυξημένη κινητικότητα και για πρώτη φορά μετά από χρόνια στο «γύψο» της κρίσης και της συρρίκνωσης, αρκετές εταιρείες βλέπουν ότι σταδιακά αλλάζει η κατάσταση, αποκτώντας και – πολύ δειλή και περιορισμένη ακόμη – πρόσβαση σε καλύτερο δανεισμό.

Audiovisual, Αγροτικός Οίκος Σπύρου, Βιοτέρ, Βιοκαρπέτ, Μαθιός Πυρίμαχα, Ελγέκα, Κτήμα Λαζαρίδη, Χαϊδεμένος, ΑΕΓΕΚ, Προοδευτική, ΣΙΔΜΑ, Lavipharm, Κυριακούλης, Δομική Κρήτης είναι ορισμένες από τις μετοχές της μικρής αποτίμησης και της ακραίας περιφέρειας που τις τελευταίες ημέρες δείχνουν αφύπνιση με ενισχυμένους όγκους και αποδόσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.