ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεπέρασαν τα 200 εκατ. οι προσφορές στο ομόλογο της Ελλάκτωρ

08:12 - 24 Ιαν 2020 | Αναλύσεις
Ξεπέρασαν τα 200 εκατ. οι προσφορές στο ομόλογο της Ελλάκτωρ
Ξεπέρασαν τα 200 εκατ. ευρώ οι προσφορές για το senior ομόλογο της Ελλάκτωρ σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες του reporter.gr, κάτι που οδήγησε τη διοίκηση του ομίλου να «σηκώσει» τελικά από τις αγορές 70 εκατ. ευρώ, από 50 εκατ. που ήταν η αρχική στόχευση.

Ο όμιλος ανακοίνωσε χθες το πρωί ότι βγαίνει στις αγορές με έκδοση ενός senior ομολόγου έως 50 εκατ. ευρώ, όμως οι προσφορές ήταν τέσσερις φορές πιο πάνω, οπότε η διοίκηση της εισηγμένης αποφάσισε να αντλήσει τελικά 70 εκατ. ευρώ, δηλαδή 20 εκατ. ευρώ παραπάνω από το αρχικό σχέδιο. Η απόδοση του ομολόγου ορίστηκε στο 5,65% έως τη λήξη του.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες που ο όμιλος Ελλάκτωρ βγαίνει στις αγορές, καθώς θυμίζουμε πως στις αρχές Δεκεμβρίου 2019 υπήρξε έκδοση ευρωομολόγου 600 εκατ. ευρώ. Είναι σαφές ότι η διοίκηση του ομίλου έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει τις συνεχιζόμενες ευνοϊκές διεθνείς χρηματοοικονομικές συνθήκες, προχωρώντας στην έκδοση περαιτέρω ομολογιών.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη έκδοση των 600 εκατ. ευρώ που κατευθύνθηκε κυρίως για αναχρηματοδότηση του δανεισμού του Ομίλου, η νέα έκδοση προορίζεται για κεφαλαιουχικές δαπάνες (capex) στον κλάδο των αιολικών αλλά και των παραχωρήσεων (Μαρίνα Αλίμου).

Το σημαντικότερο ως προς αυτές τις εκδόσεις, που δίνει και το… bonus επιβεβαίωσης της στρατηγικής της νέας διοίκησης Καλλιτσάντση, είναι ότι ο όμιλος Ελλάκτωρ αποκτά πρόσβαση στη μεγάλη διεθνή ρευστότητα, αντλώντας κεφάλαια από την επενδυτική κοινότητα, «χτίζοντας» μια σημαντική σχέση με μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια. Στο προηγούμενο ομόλογο των 600 εκατ. ευρώ, οι ξένοι μεγάλοι θεσμικοί συμμετείχαν περίπου κατά 75%, ενώ στο χθεσινό senior ομόλογο κάλυψαν πάνω από το 80% της ζήτησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:17 - 24 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.