ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαχαράκης (Fast Finance): Μεγάλος στόχος οι 1.030 μονάδες

11:07 - 27 Ιαν 2020 | Αναλύσεις
Ζαχαράκης (Fast Finance): Μεγάλος στόχος οι 1.030 μονάδες
Την άποψη πως μεγάλος στόχος της αγοράς στην παρούσα φάση και ανεξάρτητα από τις όποιες διορθώσεις είναι το επίπεδο των 1.030 μονάδων εκφράζει ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης στην εβδομαδιαία ανάλυσή του.

«Κλειδί» για αυτή την κίνηση, επισημαίνει ο ίδιος, είναι ο τραπεζικός κλάδος «που περιμένουμε να μας δώσει νέα δεδομένα σε σχέση με το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ».

Κατά τα λοιπά ο χρηματιστής σημειώνει πως «η αγορά περίμενε νέα και την Παρασκευή η Fitch ανακοίνωσε αναβάθμιση κατά μία βαθμίδα στο ΒΒ, ενώ πλέον μας λείπουν δύο μόλις βαθμίδες για να χαρακτηριστούμε και investment grade. To πιο πιθανό το επόμενο διάστημα το υπουργείο οικονομικών να προχωρήσει σε ακόμα μία έκδοση ομολόγου φτιάχνοντας σταδιακά την εικόνα στις αγορές».

Ο κ. Ζαχαράκης σημειώνει επίσης πως «για δεύτερη εβδομάδα βλέπουμε περαιτέρω διάχυση της ρευστότητας στην μεσαία και την μικρή κεφαλαιοποίηση με αύξηση του ενδιαφέροντος από του μικροεπενδυτές». Συνεχίζοντας την ανάλυσή του τονίζει πως «μεσοπρόθεσμα παραμένουμε αισιόδοξοι με το πρώτο μεγάλο στόχο το επίπεδο των 1.030 μονάδων και πολύ σημαντική στήριξη σε μεγάλη εικόνα την ζώνη των 886-905 μονάδων. Οι οίκοι σταδιακά συνεχίζουν τις αναβαθμίσεις με την αγορά να μπαίνει μέρα με την μέρα στο μικροσκόπιο νέων ξένων και Ελλήνων επενδυτών.

Ο βιομηχανικός και ο κατασκευαστικός κλάδος είναι στο επίκεντρο των επενδύσεων μιας και είναι και οι πρώτοι που επηρεάζονται σημαντικά από την ανάπτυξη. Από την άλλη ο κλάδος της ενέργειας είναι παντός καιρού, καθώς οι επενδύσεις τα επόμενα χρόνια θα συνεχιστούν με αυξημένους ρυθμούς, ενώ ο κλάδος την πληροφορική αρχίζει και κερδίζει σημαντικό έδαφος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.