ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mεταβιβάζεται η Creta Farms στην Impala Invest

16:54 - 05 Φεβ 2020 | Αναλύσεις
Mεταβιβάζεται η Creta Farms στην Impala Invest
Μέχρι αργά το βράδυ αναμένεται η υπογραφή των τραπεζών με την Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου για την Creta Farms. Αύριο, Πέμπτη, το ΔΣ της εταιρείας αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση στους μετόχους, με σκοπό να επισφραγιστεί η συμφωνία με τους πιστωτές και η Γενική Συνέλευση να εγκρίνει τη διαδικασία κατάθεσης του αιτήματος στον πτωχευτικό κώδικα.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως η υπογραφή γίνει μέχρι τις 18:00. Όπως έχει γράψει το Reporter, 15 εκατομμύρια έχουν ήδη μπει στην Impala Hellas, όπου θα περάσουν οι μετοχές των πιστωτριών τραπεζών με τη λήξη της διαδικασίας. Η εταιρεία  η οποία συστάθηκε στις 8 Ιανουαρίου με το ισόποσο (τα 15 εκ) σε μετοχικό κεφάλαιο και έχει μοναδικό μέτοχο την Bella Bulgaria της Impala Invest που ανήκει στον κ. Βιντζηλαίο.

Η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει ρύθμιση αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας που ξεπερνούν τα 109 εκατ. ευρώ, σε βάθος δεκαετίας και τη μεταβίβαση τμήματος των υποχρεώσεών της προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμία.

Παράλληλα, ο επενδυτής θα επενδύσει συνολικά 20 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ θα τα βάλει ως ενδιάμεση χρηματοδότηση, και τα υπόλοιπα 18 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν την πρώτη διετία μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης.




 




Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.