ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha Bank: Προσφορές άνω των €2 δισ. για το ομόλογο

13:08 - 06 Φεβ 2020 | Αναλύσεις
Alpha Bank: Προσφορές άνω των €2 δισ. για το ομόλογο
Τα 2 δισ. ευρώ έχουν ξεπεράσει οι προσφορές για το 10ετές ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης (Tier ΙΙ) που εκδίδει η Alpha Bank, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Refinitiv.

Η τράπεζα επιδιώκει να αντλήσει συμπληρωματικά κεφάλαια της τάξης των 500 εκατ. ευρώ, με ένα επιτόκιο κοντά στο 5%.

Ως «Structuring Advisor» της έκδοσης Tier II λειτουργεί η Citigroup. Οι Goldman Sachs International, HSBC, J.P. Morgan και NatWest Markets λειτουργούν ως «Joint Bookrunners» και η Alpha Finance ως «co-lead». Σε σχέση με το αρχικό σχήμα υπήρξε αλλαγή με την είσοδο της NatWest και την αποχώρηση της Royal Bank of Scotland.

Τα μηνύματα από την επενδυτική κοινότητα είναι ιδιαίτερα θετικά, σύμφωνα με στελέχη της Alpha Bank, για την κάλυψη και την τιμολόγηση της έκδοσης. Οι ίδιοι δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους ότι η τιμολόγηση θα κινηθεί σε πολύ καλύτερα επίπεδα, σε σχέση με προηγούμενες αντίστοιχες εκδόσεις ελληνικών τραπεζών (Πειραιώς και Εθνική).

Σημειώνεται ότι η έκδοση έρχεται λίγο καιρό μετά την επιτυχή έκδοση του κρατικού 15ετους ομολόγου, η οποία χαρακτηρίστηκε από ισχυρή ζήτηση και άκρως ικανοποιητικό επιτόκιο. Είναι προφανές ότι η τράπεζα θέλησε να αξιοποιήσει το θετικό μομέντουμ, που έχει δημιουργηθεί στην αγορά.

Παράλληλα, σε έκθεση του KBW για τις ελληνικές τράπεζες, η Alpha Bank αναδεικνύεται ως η μοναδική ελληνική τράπεζα με σύσταση «Οutperform» (υπεραπόδοση) και ως η κορυφαία επιλογή του επενδυτικού οίκου ανάμεσα στις ελληνικές τράπεζες.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:14 - 06 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.