ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Folli Follie: Οι ομολογιούχοι «παγώνουν» την έγκριση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης

20:46 - 10 Φεβ 2020 | Αναλύσεις
Folli Follie: Οι ομολογιούχοι «παγώνουν» την έγκριση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης
Προς καθυστέρηση βαίνει η διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας αναδιάρθρωσης της Folli Follie, μετά από απόφαση των ομολογιούχων της εταιρείας να «παγώσουν» τη διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Οι εκπρόσωποι των ομολογιούχων ενημέρωσαν τη διοίκηση της εταιρείας ότι αναβάλλουν την έγκριση της συμφωνίας μέχρι τον διορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου στην Folli Follie.

Αναλυτικά, οι ομολογιούχοι αναφέρουν ότι «Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις σε επίπεδο ΔΣ, θέλαμε να δώσουμε στο ευρύτερο ΔΣ μια ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία αναδιάρθρωσης. Πρώτον, δεδομένων των πρόσφατων αλλαγών στο ΔΣ και της πρότασης προς τους μετόχους (όπως διατυπώθηκε από τον Δ. Κουτσολιούτσο στην επιστολή του με ημερομήνια 4/2), θα χρειαστεί να παράσχουμε μια ενημέρωση σχετικά με τα θέματα αυτά στα έγγραφα με τα οποία ζητούμε τη συναίνεση των ομολογιούχων. Λόγω αυτού και κάποιων καθυστερήσεων σε σχέση με την εμπλοκή συμβούλων και την παροχή πληροφοριών, δεν πιστεύουμε ότι θα είναι εφικτό να ξεκινήσουμε την αναδιάρθρωση πριν από τα αποτελέσματα της επόμενης Γενικής Συνέλευσης. Μετά τη Γενική Συνέλευση, αν γίνουν ουσιαστικές αλλαγές στο ΔΣ ή/και αν είναι πραγματικά πιθανό να αλλάξει η δομή (διάρθρωση) της συναλλαγής, θα πρέπει το ΔΣ να επιβεβαιώσει τη στήριξή του για το Term Sheet και την αναδιάρθρωση εν γένει. Στα σχετικά έγγραφα θα πρέπει να περιγράφεται επίσης σε γενικές γραμμές ο αντίκτυπος των πρόσφατων αλλαγών. Θα χαρούμε να έρθουμε στην Αθήνα για να δούμε το term sheet και τα σχετικά έγγραφα από κοντά». 

Την Κυριακή είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για τη διοίκηση της Folli-Follie. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Αβραάμ Γούναρης, πρόεδρος του ΔΣ, γνωστοποίησε στα εναπομείναντα μέλη την αποχώρησή του.

Παράλληλα, στις 5 Φεβρουαρίου ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας Δ. Κουτσολιούτσου είχε ζητήσει την αντικατάσταση τεσσάρων μελών του διοικητικού συμβουλίου με νέα μέλη.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:10 - 10 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.