ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκθεση - ανάσα της JP Morgan για τις ελληνικές τράπεζες Κύριο

12:02 - 11 Φεβ 2020 | Αναλύσεις
Έκθεση - ανάσα της JP Morgan για τις ελληνικές τράπεζες
Τη στιγμή που οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών βρίσκονται υπό πίεση, η JP Morgan έρχεται να τις... ανακουφίσει. "Οι ελληνικές τράπεζες είναι η επιλογή μας για επενδύσεις από τον τραπεζικό κλάδο σε Κεντρική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική", υπογραμμίζει η JP Morgan.

Ο οίκος προχωρά παράλληλα σε αναβάθμιση της Alpha Bank και της Πειραιώς σε overweight με τιμή-στόχο τα 2,5 ευρώ και 4,20 ευρώ αντίστοιχα, ενώ διατηρεί την overweight στάση της για την Εθνική με τιμή-στόχο τα 3,8 ευρώ και υποβαθμίζει την Eurobank σε neutral λόγω των σχετικών αποτιμήσεων, με τιμή-στόχο το 1,1 ευρώ. 

Η στήριξη της JP Morgan έρχεται την πιο κατάλληλη στιγμή, καθώς στις τελευταίες συνεδριάσεις, οι τράπεζες βρίσκονταν υπό ασφυκτική πίεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αποτελούσαν το βαρίδι του, κυρίως λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν στην αγορά από την καθυστέρηση εφαρμογής του σχεδίου Ηρακλής που προωθείται για την ανακούφιση των τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ξένα funds να απέχουν από την ελληνική αγορά και μοιραία να αποδυναμώνεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, που από την αρχή του έτους έχει απώλειες της τάξης του 1,5%.

Η JP Morgan, ωστόσο, αντιστρέφει το κλίμα και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι τράπεζες θα λειτουργήσουν σε υποστηρικτικό πλαίσιο το 2020, καθώς βελτιώνονται οι οικονομικές προοπτικές.

Επισημαίνει ακόμα πως η ορατότητα όσον αφορά στη μείωση των NPEs έχει βελτιωθεί σημαντικά, ενώ έρχονται νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του πτωχευτικού πλαισίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.