ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Folli Follie: Σφίγγει ο κλοιός από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

13:50 - 11 Φεβ 2020 | Αναλύσεις
Folli Follie: Σφίγγει ο κλοιός από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Την Τετάρτη αναμένεται η προσφυγή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τον διορισμό με προσωρινή διαταγή νέας διοίκησης στη Folli Follie.

Η σχετική οδηγία εστάλη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας τη Δευτέρα, προκειμένου να συμπεριληφθεί στη θέματα της έκτακτης γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου. Την ίδια ημέρα, θα γίνει και η ενημέρωση των μετόχων για την πρόταση εξαγοράς των απαιτήσεων των ομολογιούχων στη Folli Follie, από το Callian Capital Group. Η πρόταση του καναδικού fund περιλαμβάνει την παροχή ρευστότητας 60-90 εκατ. ευρώ και έχει κατατεθεί από τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, τη Δευτέρα έγινε γνωστή και η πρόθεση των ομολογιούχων να «παγώσουν» τη διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας αναδιάρθρωσης της Folli Follie, μέχρι να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Οι ομολογιούχοι αναφέρουν ότι «Μετά τη Γενική Συνέλευση, αν γίνουν ουσιαστικές αλλαγές στο ΔΣ ή/και αν είναι πραγματικά πιθανό να αλλάξει η δομή (διάρθρωση) της συναλλαγής, θα πρέπει το ΔΣ να επιβεβαιώσει τη στήριξή του για το Term Sheet και την αναδιάρθρωση εν γένει».

Την Κυριακή είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για τη διοίκηση της Folli-Follie. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Αβραάμ Γούναρης, πρόεδρος του ΔΣ, γνωστοποίησε στα εναπομείναντα μέλη την αποχώρησή του.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:01 - 11 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.