ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πειραιώς: Οκτώ φορές πάνω οι προσφορές για το Tier II Κύριο

16:22 - 12 Φεβ 2020 | Αναλύσεις
Πειραιώς: Οκτώ φορές πάνω οι προσφορές για το Tier II
Έχοντας συγκεντρώσει προσφορές που ξεπέρασαν τα 4 δισ. ευρώ. έκλεισε το μεσημέρι της Τετάρτης το βιβλίο προσφορών για το Tier II της Τράπεζας Πειραιώς.

Στόχος της τράπεζας ήταν εξαρχής η άντληση 500 εκατ. ευρώ με ένα όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκό επιτόκιο.

Με προσφορές άνω των 4 δισ. ευρώ, η άντληση των 500 εκατ. ευρώ ασφαλώς και επετεύχθη με υπερκάλυψη μάλιστα του στόχου πάνω από οκτώ φορές. Αναλυτές υπολογίζουν δε ότι το τελικό επιτόκιο θα μπορούσε να διαμορφωθεί στην περιοχή του 5,5%.

Κύριοι συντονιστές της έκδοσης για λογαριασμό της Πειραιώς ήταν η Goldman Sachs International και η UBS, ενώ στην ομάδα των συμβούλων συμμετέχουν επίσης οι Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse και Nomura.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη η JP Morgan προχώρησε σε αναβάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς από underweight σε overweight, αποτιμώντας θετικά τις κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η διοίκηση για τη μείωση των κόκκινων δανείων και την αποκατάσταση της κερδοφορίας. Η JP Morgan βλέπει περιθώριο ανόδου 41% στη μετοχή της τράπεζας με νέα τιμή-στόχο τα 4,20 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε πρόσφατα πως στο πλαίσιο του σχεδίου «Ηρακλής», στοχεύει σε συρρίκνωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων το 2020 κατά 11 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η τράπεζα, το ποσό αντλεί θα χρησιμοποιηθεί για εταιρικούς και χρηματοδοτικούς σκοπούς του ομίλου. Η Πειραιώς θα μπορέσει να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα με τις τιτλοποιήσεις που εξήγγειλε υπό το νέο της στρατηγικό σχέδιο, επιταχύνοντας τη μείωση των κόκκινων δανείων, ενώ αναμένεται να δοθεί και ένα θετικό σήμα από τους οίκους αξιολόγησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:49 - 12 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.